More

    Muschetari de grădiniţă!

    scrima

    Veselie mare ieri de bună dimineaţa la sala de scrimă Alexandru Csipler. Spadasinul Arkosi Bertalan îşi continuă programul început în toamna lui 2014 şi încearcă să i descopere pe viitorii campioni încă de la …grădiniţă.

    Prichindeii de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 6 au avut parte de o oră specială de mişcare şi împreună cu antrenorul Arkosi Bertalan şi cu doamnele educatoare au făcut primii paşi spre scrimă. Spadasinul Bertalan Arkosi s-a încumetat să pornească în toamna lui 2014 un program de promovare a sportului printre copiii de la grădiniţe.
    Primul pas l-a făcut la începutul lunii octombrie 2014, când împreună cu alţi spadasini de la CS Satu Mare au oferit o demonstraţie la sediul grădiniţei de pe strada Luceafărului nr. 23. Apoi proiectul a continuat şi acum, în fiecare săptămână, micuţii de la Grădiniţa nr. 6 au parte de o oră de sport alături de multiplul campion, Arkosi Bertalan.

    scrima1

    “Scrima este foarte iubită în rândul celor mici. Mă bucur că un număr foarte mare de copii vor să practice acest sport de tradiţie în Satu Mare. Iar mai încolo, dintre aceştia sperăm să descoperim noi campioni, aşa cum sunt Amalia Tătăran, Simona Pop sau ceilalţi“, a spus Arkosi, care recunoaşte că îi e greu să-i stăpânească pe pitici.

    “E multă joacă în ceea ce facem noi. Mă bucur că orele de sport sunt atât de îndrăgite atât de copii cât şi de părinţi. Mă bucur că putem lucra săptămânal împreună cu aceşti copii. Important pentru ei e să facă sport şi mişcare iar dacă peste câţiva ani vor alege scrima va fi o mândrie pentru mine“, a mai spus Arkosi Bertalan, care recunoaşte că cei mici şi-ar dori ca orele de sport să ţină o zi întreagă.

    După care, în sala Csipler, copiii, aproximativ 30 la număr, au început cu o gimnastică specifică, supervizaţi de sportiv dar şi de doamnele educatoare şi de membrii Comitetului de părinţi de la grădiniţă.

    Arkosi Bertalan a ţinut să amintească faptul că această acţiune e sprijinită de CSM Satu Mare şi bineînţeles de directorul CS Satu Mare, Marcel Tarţa, care a pus la dispoziţie sala .

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE