More

    Marea plombare, blocată de contestatari

    plombare

    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că marea plombare a străzilor va începe în cursul săptămânii viitoare. Edilul şef sătmărean a declarat că întârzierea i se poate imputa unei societăţi din Cluj, care ar fi contestat procedurile de licitaţie. Mai mult, Dorel Coica a declarat că administraţia locală a dat în judecată societatea în cauză, dosarul aflându-se pe rolul Curţii de Apel Oradea.

    Dorel Coica a ţinut să le transmită sătmărenilor că de peste un an proiectul privind contractul cadru de reabilitare a străzilor este blocat de către o societate din Cluj. Mai exact, susţine edilul şef sătmărean, cu o oră înainte de închiderea procedurii de depunere a contestaţiilor, licitația ar fi fost contestată de o firmă din Cluj, astfel că și în prezent contractul este blocat. În schimb, Primăria Satu Mare a chemat firma în cauză în instanţă, pe rolul Curţii de Apel Oradea aflându-se un dosar în acest sens.

    Până la clarificarea diferendului, se va încheia un alt contract pentru plombarea străzilor. ”Vom încheia un alt contract de plombare a gropilor din asfalt și probabil de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Vreau să le mulțumesc sătmărenilor care încă mai au răbdare până săptămâna viitoare când ne vom apuca să reparăm gropile. În alți ani reparațiile pe domeniul stradal începeau după sărbătoarea de 15 martie, iar acum toată lumea dorește ca aceste lucrări să fie începute la 1 Decembrie. O să începem să reabilităm toate străzile în momentul când va fi semnat contractul cu firma câștigătoare”, a declarat Dorel Coica.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE