More

    Capturi impresionante de ţigări de contrabandă în Ţara Oaşului

    contra01

    Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în zona Negreşti-Oaş, pe timpul unor acţiuni specifice, cantitatea de circa 16.000 de pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 140.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

    Peste 15.000 de pachete de ţigări confiscate
    Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Sectorul Poliţiei de Frontieră Negreşti-Oaş – a reuşit să facă nişte capturi impresionante de ţigări de contrabandă. Semn că zona Negreşti-Oaş este tot mai căutată de către reţelele de contrabandă. “Pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş şi Sarasău au descoperit cantitatea de 15.850 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 143.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate, precum şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, se arată în comunicatul de presă remis de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

    contra02

    Contrabandişti ingenioşi
    Potrivit poliţiştilor de frontieră, contrabandiştii sunt extrem de inventivi, folosind metode care mai de care mai spectaculoase. “Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activităţi infracţionale, amintim: ascunse în camioane cu material lemnos, în vagoane frigorifice, ascunse în box paleţi pentru mobilă, trecute cu barca peste apa râului Tisa, transportate cu caii prin zone muntoase greu accesibile, transportate prin apă de către contrabandiști echipaţi în costum de neopren, cu deltaplanul, cu drona, cu atelaje hipo, în locaşuri special amenajate în autoturisme, în rezervorul maşinilor prin punctele de trecere a frontierei, în cutii de prăjitură, în pungi de zahăr, ascunse pe corp etc”, se arată în sursa citată.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE