More

    Marele vis de primar adevărat!

    mitrasca

    De dincolo de vremi, nevăzutele chemări ale trecutului cheamă mereu spre Cetatea de cremene a actualului oraş Tăşnad, poate cel dintâi ca aşezare geografică. Frumos oraş a devenit acesta în ultimii ani!

    Poate glasul catedralei, prin armoniile clopotului şi cel al toacei, cheamă până departe, prin noaptea unei istorii, la unirea locuitorilor în jurul primului om, cel ales fără greşeală, Vasile Mitraşca, pentru înfăptuirea unor vise ce devin zi de zi realităţi. Acolo, în Tăşnad, parcă toţi s-au născut creştini şi toţi ştiu bine că trebuie să mulţumească lui Dumnezeu şi apoi acestui primar, care conduce fiecare idee spre oamenii săi, populaţia de pe teritoriul oraşului Tăşnad: „Totul pentru locuitori, totul pentru om!” Sigur, când te gândeşti că mulţi n-au visat să aibă apă în casă, canalizare, asfalt, gaz, grădiniţe puse la punct, chiar şi în Sărăuad, şcoli dotate cum în judeţ nu întâlneşti, staţiunea râvnită de multe judeţe, nu-ţi vine să crezi! Desigur, cei din Tăşnad s-au obişnuit cu toate acestea, dar… s-au realizat cu trudă, cu gândirea sănătoasă a unei personalităţi aparte, cunoscut şi mai bine la emisiunea „Oameni şi fapte”. Doamne, câtă modestie în spusele lui Vasile Mitraşca, doar enumerând din realizări, care, cu ani în urmă erau doar vise.

    El consideră că tot ce s-a realizat este doar un act de dreptate, care stă sub semnul credinţei dăinuitoare presărată permanent de minunatul protopop Marian Crainic.

    Am găsit răspunsul la întrebarea: De ce Vasile Mitraşca este iubit de toate categoriile de oameni din Tăşnad? Am aflat de la copiii din grădiniţe, de la elevii mai mari şi absolvenţi, de la locuitori, oameni simpli şi mulţi cu studii, de la conducători de firme, printre primii din judeţ, de la credincioşii de acolo, de la trecătorii pe stradă – că „avem un primar de nota zece!”Aşa şi este. N-are timp de odihnă şi este pregătit să termine canalizarea şi apoi zeci de km de străzi asfaltate. Le realizează după o gândire profundă. Are în vedere realizarea câtorva sute de locuri de muncă, apoi nemărirea taxelor şi impozitelor şi chiar înfrăţirea Tăşnadului cu câteva oraşe din Polonia şi nu numai. Toate acestea sunt „pe rol” şi le va realiza rapid. Se gândeşte mereu la cei nevoiaşi, găsind metode de a-i ajuta. Doreşte un gând bun de a colabora cu părinţii pentru o vacanţă plăcută şi utilă a copiilor. Este cea mai frumoasă colaborare cu Asociaţia părinţilor, una cum în judeţ n-am întâlnit. Câtă preocupare la acest primar, cât consum de energie, dar… nu în zadar!

    Pentru Vasile Mitraşca destinul şi menirea oraşului, a oamenilor aşezaţi pe acele frumoase meleaguri depinde de ascuţişul minţii sale şi a colaboratorilor. Este conştient de acest lucru şi vrea să-şi ridice mulţumit faţa spre Dumnezeu, fără a neglija amănuntul că pentru toţi există şi căinţă! De aceea, dezvoltarea a tot ce se numeşte Tăşnad şi ridicarea nivelului de trai al oamenilor de aici va fi singura preocupare a lui Vasile Mitraşca şi va face tot ce depinde de el şi chiar mai mult! M-a impresionat această hotărâre şi iubire adevărată faţă de oameni pentru care doreşte performanţe în ritmurile accelerate a împlinirii proiectelor ce, treptat, devin realizări palpabile. Acestea pot avea nebănuite efecte pe plan social, în viaţa de zi cu zi a tăşnădenilor. Pentru primar, toate sunt fapte de recunoştinţă faţă de oameni, care trebuiesc ajutaţi, fără a-i amăgi pentru că sunt oameni atât de greu încercaţi. Are acest primar ceva aparte: Se ţine de cuvânt! Este o chestiune de civilizaţie, de onoare! Ştie că mai sunt bătălii de purtat, dar… vom trăi şi vom mai vedea!
    Teodor Curpaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE