More

    S-au „luat” de Dragobete

    STAREA-CIVILA

    După nouă ani de relație, doi tineri din Satu Mare au decis să își unească destinele chiar de Dragobete.
    Într-un cadru restrâns și cu multe emoții, Maria și Adrian au spus ieri “Da” în fața ofiterului de stare civilă, Ionel Torja. Cu toate că ziua de Dragobete este considerată una specială pentru toți îndrăgostiti, doar un singur cuplu sătmărean a decis să devină o familie în această zi.

    Nerăbdători să devină şi părinți, Maria și Adrian și-au luat inima în dinți și au decis să facă pasul cel mare, mai ales că ieri au avut și un ajutor de nădejde, pe Dragobete. Alături de câțiva prieteni și de familie, cei doi au devenit oficial în fața ofițerului de stare civilă soț și soție, după ce, bineînţeles au răspuns cu un ferm, DA la întrebările puse de şeful oficiului de stare civilă. Iar apoi li s-au adus la cunoștiință responsabilitățile pe care le au de azi înainte unul față de celălat.

    Cu toate că azi a fost o zi specială pentru toți indrăgostiții, doar un singur cuplu a dorit să se căsătorească la final de februarie, cei mai mulți dintre tinerii sătmăreni alegând să-şi unească destinele la căldura lunilor de vară. Când e înghesuială mare la starea civilă şi se oficază aproximativ 40-50 de căsătorii pe zi.
    În tradiția populară se zice că Dragobete era un fel de Cupidon, ce oficia căsătorii. Această sărbătoare este dedicată tinerilor care doresc să se logodească şi să se căsătorească, Dragobetele devenind ocrotitorul tinerilor toată viața.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE