Meci retro, Olimpia – Baia Mare

Astăzi e rândul unui nou derby să se facă amintit. Acesta este unul special deoarece după   relatarile din publicația locală a lui T.Tohatan sătmărenii au jucat acest derby în dublă manșă cu o echipă formată din jucători tineri și fără experiență, având în față jucători consacrați precum cei ai Minerului Baia Mare.“ Un public destul de numeros, si chiar ironic, câteodată, a venit joi pe stadionul ”7 Noiembrie” din Satu Mare, atras de afișul din centrul orașului, care anunța partida Minerul – Sătmăreana. Să vedem echipa Minerului, din moment ce de la Satu Mare au plecat “stelele”, și-au zis spectatorii. Dar  oamenii  s-au înșelat. Minerul a apărut pe teren cu aproape toată garnitura, pe când in formația sătmăreană n-au mai apărut decât vreo 4 jucători sătmăreni (in speță tinerii) care spre cinstea lor au dat replică oaspeților, demonstrând pentru a nu știu câta oară că regele sporturilor,   fotbalul, e prin excelență un joc al tineretului. Deși mai buni tehnicieni, jucătorii Minerului au fost depășiți cu regularitate de jocul avântat, de viteza și vigoarea gazdelor. Tinerii ca: Pedleszni, Konig, Onache si Horvath au jucat de la egal la egal cu jucătorii oaspeți, s-au descurcat bine, atât în apărare cât și în atac, spulberând toate încercările oaspeților. O notă bună și tânărului portar Ovari. Într-un cuvânt: Bravo tinereții!

Și acum despre rezultat: 1-0 pentru sătmăreni, prin golul înscris de Podleszni cu capul dintr-o frumoasă  acțiune, la care Bay n-a schițat nici măcar un modest gest de a prinde balonul.

Publicul a fost necruțător cu învinșii și a avut dreptate, cu excepția manifestărilor   huliganice ale unor recidiviști, care vor trebui odată și odată puși la punct de către publicul sătmărean în primul rând și de către organele în drept.

…și acasă

Meciul susținut de Minerul duminică pe Stadionul “23 August” din Baia Mare în compania oaspeților sătmăreni a scos în evidență același  lucru: afirmarea tineretului. Sătmarenii s-au prezentat cu aceeași echipă tânără din Joia trecută și au dat minerilor o replică demnă de laudă, care după 20 de minute de joc erau  leoarcă. Formația gazdă, din care au lipsit Sasu, Staicu. Colceriu. Halagian și Cacoveanu, a jucat ce-i drept, aproape tot timpul în terenul oaspeților, dar si-a dezamăgit spectatorii printr-un joc lipsit de  clarviziune.

Până la urmă ratările copilărești ale lui Soo, Pop. Czako etc. au produs ilaritate în  tribune, deoarece mai sus-numiții au fost văzuți jucând și altfel…

Și totuși Minerul a câștigat cu 3:0 prin golurile înscrise în ultimele 5 minute de joc de Drăgan de două ori și Donca, când oaspeții practic de-abia se mai țineau pe picioare. Și dacă a câștigat consideăm că acesta se datorește tot tineretului, adică celor trei tineri pe nume Mureșan, Filip și Hornung, care au schimbat jocul anost din prima repriză, au dovedit reale calități.

Se poate afirma că cei trei tineri n-au fost cu nimic mai prejos decât ceilalți jucători, dovedindu-se buni tehnicieni și cu orientare bună în teren.

Deci de doua ori: Bravo tinereții!


Primul 11 All time

Știm că vă este dor de fotbal, vă înțelegem perfect.  Vrem în această perioadă de pauză să ne gândim cu drag la jucătorii care de-a lungul anilor au îmbrăcat culorile galben-albastre și din acest motiv ne-am gândit. împreună cu voi să formăm un “prim 11” all time al Olimpiei. Pentru a realiza un “Prim 11” ideal, vom avea nevoie din partea voastră de propuneri de jucători pe care-i vom vota să facă parte din primul 11 al echipei.

Toate acestea se vor face pe pagina de Facebook a Voluntarilor Olimpiști unde puteți să participați la formarea “Primului 11 all time” al suporterilor.


Cronica fotbal electronic

Reprezentanții Olimpiei la fotbal electronic au încheiat etapele din Liga Naționala VPL de săptămâna aceasta cu un cumul de 5 puncte dintr-un total de 12 posibile. Astfel, Olimpia a obținut o victorie contra celor de la Real România  ( 2-1 ) , două remize albe contra Inter București și UM Timișoara și o înfrangere la limită contra Europe Boys (0-1).  După aceste rezultate, Olimpia  își asigură prezența în cupele europene și sezonul următor, fiind la 7 puncte distanță de primul loc neeligibil pentru cupele europene și două meciuri rămase. În grupele EuroProLeague (echivalent Europa League),    Olimpia rămâne pe poziția a doua după remiza cu polonezii de la MF Killers (2-2) cu șanse mari de calificare în primăvara europeană.Olimpia ajuta firmele locale

Pe pagina de Facebook a Voluntarilor Olimpiști s-a dat startul unei campanii prin care Olimpiștii iși propun să ajute cu promovare firmele locale care au suferit din cauza pandemiei provocata de virusul SARS COV 2. Intră și tu pe pagina  Voluntarilor Olimpiști și nominalizează o firmă care a avut de suferit din cauza pandemiei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here