Această coaliţie este cea mai bună soluţie pentru RomâniaLudovic Orban, Dan Barna şi Kelemn Hunor au făcut declaraţii comune, după o nouă rundă de negocieri, la Vila Lac. Liderul PNL a spus că cele trei partide au decis să continue discuţiile, liderul USR a precizat că fiecare parte şi-a exprimat mandatul de negocieri şi o anumită flexibilitate.
De asemenea, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat că toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic.
„În urma discuțiilor pe care le-am avut marți, fiecare formațiune politică a avut o consultare. În urma acestor consultări ne-am întâlnit astăzi și am decis să continuăm discuțiile pentru formarea unei majorități parlamentare care să ducă la investirea unui guvern”, a spus Orban.
„Colegii noştri vor reîncepe să lucreze împreună tocmai pentru că programul de guvernare e prioritatea principală a acestei coaliţii. Astăzi de la ora 17.00 colegii vor începe să lucreze. Mâine vor continua discuţiile şi pe partea politică. Fiecare partid şi-a exprimat mandatul. În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuşi să găsim o soluţie care să facă o coaliţie stabilă”, a adăugat Barna.
„Singur soluţie bună pentru România e această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS şi UDMR. Toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic. Sunt convins că până la sfârşitul anului vom avea un Guvern funcţional, fiindcă intenţia noastră e să avem o guvernare responsabilă şi eficientă. Toate soluţiile rămân pe masă, vom găsi cea mai bună soluţie pentru România”, a conchis Kelemen Hunor.
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri că aşteaptă ca partidele să ajungă la un acord în vederea realizării unei majorităţi parlamentare şi la desemnarea unui premier.
„Asta aştept eu, ca preşedinte, să se formeze o majoritate şi să-mi propună un nume. Dacă se înţeleg PNL, USR-PLUS şi UDMR şi vin cu o propunere, o voi accepta, că este Orban, îl accept, că este Cîţu, îl accept, sau să fie altcineva”, a afirmat şeful statului.Aproape o sută de sătmăreni uciși de coronavirus.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts