Codul Galben vizează intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00 și anunţă intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini peste 1700 m, în Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin.

În intervalul menționat va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, în regiunile menţionate.

Vântul va sufla tare, cu rafale de 80 – 90 km/h, iar pe creste va atinge 100 -120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70 – 90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În zilele de luni, 28 decembrie și marți, 29 decembrie vântul va continua să sufle cu putere la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.

Precipitaţii în regiunile sudice. Sâmbătă, zi cu ninsori

În intervalul 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, în jumătatea de sud a țării vor fi temporar precipitații moderate cantitativ care depăși, local, 15 – 25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă, 26 decembrie și noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 decembrie, când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi mai ales ninsori și lapoviță.

Începând de duminică, vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului.

Local, mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania vântul va atinge la rafală viteze de 50 –  55 km/h. În zona montană, pe spaţii restrânse, este posibil să se formeze polei sau ghețuș.

sursa> antena3.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here