More


  Sorin Grindeanu: “Premierul trebuie să fie dat de PSD. Nu vreau alianţă cu AUR”

  - Advertisement -

   

  Sorin Grindeanu a declarat marţi că PSD va anunţa posibilele alianţe după ce va afla rezultatele finale la alegerile parlamentare 2020. Prim vicepreşedintele PSD a afirmat că, potrivit numărătorii paralele a social-democraţilor, PMP nu va trece pragul electoral şi nu va intra în Parlament. Sorin Grindeanu mai spune că „sunt şanse mici spre zero” pentru a fi realizată o alianţă PSD – AUR.
  Peste două zile avea alea loc Consiliul Naţional al PSD, iar abia după aflarea rezultatelor se va putea vorbi despre premier şi posibilele alianţe post-electorale, a explicat prim-vicepreşedintele PSD.
  „Vom vedea fiecare partid cate mandate are. Vom putea să spunem cine va fi premierul, cu cine ne aliem pentru a face acea majoritate și pentru a păstra ce am obținut de la votul oamenilor din 6 decembrie”, a spus prim-vicepreşedintele PSD.
  Cât despre o alianţă PSD – AUR, Grindeanu a spus că, din punctul său de vedere, social-democraţii nu vor face vreo alianţă cu reprezentanţii AUR pe motiv că nu sunt „în concordanţă cu linia PSD”.
  „A fost o surpriză şi nu cred că doar pentru PSD, ci pentru toată lumea, faptul că această nouă formaţiune politică a făcut pragul electoral de 5%. Nu avem foarte multe date niciunii dintre noi despre formaţiunea respectivă, dar există şanse foarte puţine spre zero să ne aliem cu un asemenea partid. Pentru că excesele pe care le-am văzut nu sunt în concordanţă cu linia PSD. Dar nu e o decizie luată de PSD, e o opinie personală. Decizia va fi luată în acel Consiliu Naţional care va aveam loc undeva la jumătatea acestei săptămâni, două zile”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img