More


  Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat. Ușile din Congres sunt păzite cu arme, congresmanii sunt evacuați

  - Advertisement -
  Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News, potrivit Mediafax.
  Poliţia a dispus evacuarea anexei “Cannon” şi a “Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

  Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

  Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

  Clădirea Capitolului în care se desfășura ședința în care Congresul urma să valideze alegerea lui Joe Biden, a fost ocupată de susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump. Unii dintre congresmani, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în birouri. Situația tensionată din SUA i-a făcut pe unii dintre aceștia să vorbească despre „o încercare de lovitură de stat.”

  Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat.”

  Reacţia lui Trump după ce susţinătorii săi au intrat în Capitoliul din Washington DC

  „Cer ca toţi cei prezenţi la Capitoliu să rămână paşnici. Fără violenţă! Amintiţi-vă, NOI suntem Partidul Legii şi Ordinii – respectaţi Legea şi bărbaţii şi femeile în Albastru. Mulţumesc!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

  Anterior, acesta a mai trimis un mesaj pe Twitter: „Vă rugăm să ne sprijiniţi poliţia din Capitoliu şi forţele de ordine. Sunt cu adevărat de partea ţării noastre. Rămâneţi calmi!”.

  Protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au intrat în clădirea unde Congresul se întâlneşte pentru a confirma victoria lui Biden.

  Joe Biden cu privire la susţinătorii lui Trump. „Nu este un protest, este o insurecţie”

  Preşedintele ales, Joe Biden, s-a adresat naţiunii din Wilmington, Delaware, apelând la „gloata” pro-Trump pentru „a se retrage şi a permite lucrării democraţiei să avanseze”.

    „Nu este un protest, este o insurecţie”, a spus Biden, cerându-i lui Donald Trump să “intensifice”, să meargă la televizor şi să “ceară încetarea acestui asediu”.

  Este suficient”, spune el, potrivit BBC.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img