More


  Un fost PREMIER pune tunurile pe Guvernul Câțu! ”Se duc ca niște servitori la Cotroceni. Constituția este ignorată!”

  - Advertisement -

  Fostul premier Adrian Năstase consideră că pandemia a generat un val de limitări și restricții ale drepturilor omului, dar aplicarea loc este una discreționară din partea autorităților. Totodată, Năstase arată că actualul Guvern este doar o anexă a Palatului Cotroceni, iar miniștrii se duc ca niște servitori la Klaus Iohannis.

  ”Poate fi pandemia o justificare sau este doar un pretext pentru anumite limitari/restrictii ale drepturilor omului? Cel mai adesea o justificare dar, in anumite situatii, pretext.

  Pana acum s-au imbolnavit, la nivel global, peste 100 de milioane de oameni si au murit, din cauza virusului, peste 2 milioane. Efectul medical, psihologic, social, politic, economic, cultural este imens. Sunt, desigur, si efecte la nivel geopolitic, mai ales dupa alegerile din SUA.

  Pandemia este o justificare legitima pentru restrictii cu impact asupra drepturilor cetatenesti dar ele pot fi si pretexte pentru decizii politice – alegeri (anticipate sau la un anumit moment), formarea unor guverne, amputari ale unor bugete, etc. Nu insist, le cunoasteti.

  Calitatea unei guvernari tine de capacitatea de a mentine increderea populatiei ca restrictiile decise se justifica pentru interesul general. Aceasta incredere se pierde atunci cand primordiala devine deschiderea spatiilor cu pacanele sau atunci cand 6 devine mai mic decat 3 (in cazul Bucurestiului).

  Inca o data observam caracterul „cezarist” al statului roman, unde observam zilnic faptul ca membrii guvernului se duc, ca niste servitori, la Cotroceni. Guvernul a devenit o simpla componenta a administratiei prezidentiale. Iar Constitutia, sub pretextul pandemiei este, practic, ignorata.

  Romania a devenit astfel prada a crizei sanitare dar si a unei mafii corupte si incompetente, incapabile sa pregateasca viitorul tarii.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img