More


  Ana Macovei, talent şi dăruire

  - Advertisement -

  Când spui Ana Macovei, automat gândul te duce la balet. Te bucură acest fapt?
  Este o bucurie imensă pentru mine, îmi oferă satisfacție profesională, îmi certifică eficacitatea activităților mele ca dascăl, și organizator de evenimente axate pe promovarea baletului în rândul copiilor și a părinților.

  Ana, cum a început povestea ta. Când ai pus prima dată pontoane în picioare?
  Am înființat Modefit Studio în 2005, pregătind copii atât pentru viitoare cariere coregrafice, cât și pentru a avea o ținută frumoasă și elegantă, dragoste pentru muzică și dans, înțelegere și respect pentru artă și cultură în general. Copii au dreptul să recâștige noblețea acestui sentiment, iar noi dascălii avem datoria să-i călăuzim pentru a le împiedica un destin de roboți computerizați.

  Ce înseamnă baletul pentru tine? Cât de greu ţi-a fost la început?
  Începutul a fost destul de greu, dar nu imposibil, am învățat din mers cum și ce trebuie să fac pentru realizarea obiectivelor, bineințeles, au fost multe sacrificii, dar nu în zadar. Orașul Satu Mare este un oraș culturalizat și deschis pentru artă și frumos, în general, sunt sătmăreancă, și am crescut în artă și sport, am absolvit Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj, secția pedagogie coregrafică.

  Câţi copilaşi au trecut pe la tine, de-a lungul anilor?
  Am la cursuri foarte mulți copii pregătiți pe diferite nivele; începători, avansați, performanță. Încerc să le ofer mediul adecvat pentru antrenamentele, orele, atelierele necesare pentru a dezvolta calitățile fizice și creative și de a obține o postură corectă și armonioasă a corpului. Lucrez la a doua generație de copii, cred că sunt cu miile deja.

  În cât timp îţi dai seama dacă există talent?
  Talentul unui copil pentru balet, se poate observa repede la prima oră; mobilitate, flexibilitate, simț ritmic, auz muzical, graţie la fetițe și forță la băieți.

  Care este mândria ta cea mai mare ca şi profesoară?
  În acest moment, cea mai mare satisfacție profesională, este obținerea calificării la concursul București Dance Festival, iunie 2019 cu locul I pentru Freedom Dance Festival Budapesta, iunie 2019, și obținerea la acest Concurs internațional locul I, și fosta mea elevă Miriam Fabian, pe care am reușit să-o pregătesc pentru renumitul Liceu de Coregrafie din Cluj, unde este cl-X-a, și este bursieră cu nota 9,50.

  Ce planuri ai pentru anul acesta?
  Anul 2020, a fost ca și competiție, inexistent, dar sunt sigură că vom recupera în acest an. Sunt mulțumită pentru aceste rezultate și sper să le îmbunătățesc, că doar pentru mine, pedagogia baletului este pasiune și nu muncă.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img