More


  ATENȚIE! Cum se calculează termenul de 15 zile în care pot fi plătite AMENZILE FISCALE, la jumătate!

  - Advertisement -

  Amenzile fiscale se pot plăti la jumătate din valoare, în termen de 15 zile, nu doar 48 de ore. Dacă până acum, lucrurile nu erau clare în acest sensul, posibilitatea apare acum prevăzută expres în Codul de procedură fiscală.

  Cum se calculează termenul de 15 zile

  În primul rând, sunt zile calendaristice, nu lucrătoare, şi se calculează de la momentul de la care la care procesul verbal îţi este înmânat sau comunicat. Prima şi ultima zi nu intră în calcul, iar dacă ultima zi dintre cele 15 pică într-o zi de weekend sau de sărbătoare legală, termenul-limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare.

  Orice proces-verbal prin care eşti sancţionat trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi valid. Dacă eşti tras pe dreapta şi amendat, e important să ştii că poliţistul trebuie să treacă exact în procesul verbal locul exact unde ai depăşit limita de viteză sau nu ai dat prioritate, spre exemplu.Să verifici şi data trecută de agentul constatator în procesul verbal. Poate acesta va greşi anul sau va trece data de 30 februarie, să zicem. În plus, poliţistul este obligat să se prezinte când te opreşte şi să treacă toate datele sale în procesul-verbal şi să semneze.

  Nu uita: ai dreptul să faci obiecţiuni, care vor fi trecute de poliţist la rubrica Alte menţiuni. La fel cum ai dreptul să conteşti în instanţă amenda primită.

  Un angajat al Politiei Rutiere scrie o amenda unui conducator auto, in urma unui control facut impreuna cu reprezentantii RAR, in Craiova, vineri, 14 martie 2014. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

  Sursa: alephnews.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img