More


  Carla Popescu și Alina Podar, convocate la Națională!

  - Advertisement -

   

  Carla Popescu și Alina Podar de la CSM Satu Mare se află printre cele 12 jucătoare din LNBF convocate la lotul național al României.

  Federația Română de Baschet a anunțat lotul convocat de selecționerul Ayhan Avci pentru ultima fereastră a calificărilor la Campionatul European din această vară.
  Staff-ul naționalei de senioare a convocat 12 jucătoare din Liga Națională, care se vor prezenta la lot în 29 ianuarie. După evoluțiile bune avute în acest sezon la CSM Satu Mare, Carla Popescu și Alina Podar , ambele jucătoare U23, au fost chemate din nou sub tricolor.
  Pe lângă cele două jucătoare de la CSM Satu Mare mai sunt convocate: Evelina Petrof, Gabriela Irimia, Alexandra Ghiță (CSM Târgoviște), Ioana Ghizilă, Nicolett Orban (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe), Ecaterina Armanu ( FCC Baschet Arad), Romina Filip, Anca Șipoș (Agronomia București), Paloma Cucu (CSM Alexandria) și Paula Lenart (KSE Târgu Secuiesc). Petrof și Cucu, de 18 și 17 ani, sunt la prima convocare.
  După două zile de pregătire vor fi selectate cele nouă jucătoare care vor face deplasarea la Istanbul. Acolo se vor alătura lotului și „stranierele” Elisabeth Pavel (UMCS Lublin – Polonia), Gabriela Mărginean (Landerneau Bretagne – Franța) și Ashley Walker (Ormanspor – Turcia).

  Kilin e rezervă
  Federația Română de Baschet a înscris pe lista FIBA și a trimis invitații pentru alte cinci jucătoare, care vor efectua testări RT-PCR tot pe 26 și 29 ianuarie, ca și sportivele convocate. Oricare dintre baschetbalistele aflate pe lista de rezerve poate fi convocată în orice moment, dacă intervin probleme medicale.
  Pe a doua listă e și Tunde Kilin (CSM Satu Mare) alături de Marta Fodor și Dora Ardelean de la FCC Baschet Arad , Kincso Kelemen (Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe) și Alexandra Uiuiu (Universitatea Cluj-Napoca). Sunt însă șanse mici ca Tunde Kilin să ajungă la această acțiune a Naționalei, conducătoarea de joc de la CSM Satu Mare fiind în recuperare după rupture muscular avută în decembrie.
  România întâlnește Cehia pe 4 februarie și Italia pe 6 februarie.
  „Acvilele” și-au compromis șansele de calificare după înfrângerile din luna noiembrie, fiind ultimele în grupă. Belgia, Serbia și Suedia au obținut deja biletele pentru turneul final, unde sunt calificate din oficiu gazdele Franța și Spania.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img