More


  Ţara care intră în cea mai gravă recesiune din toate timpurile din cauza pandemiei de Covid

  - Advertisement -

  Economia Singapore s-a contractat cu 5,8% în 2020, comparativ cu anul precedent, conform Ministerului Comerţului şi Industriei, citat de CNBC.

  Rezultatul este mai bun decât prognoza oficială care anticipa o contracţie anuală între 6% şi 6,5%, dar este în acelaşi timp cea mai gravă recesiune pe care economia a traversat-o.

  În ultimul trimestru al anului trecut, economia din Singapore a scăzut cu 3,8% comparativ cu anul pecedent, o îmbunătăţire faţă de contracţia revizuită de 5,6% de la an la an în trimestrul trei, a spus ministerul.

  Economia din Singapore, dependentă de comerţ, a fost lovită de o scădere a activităţii anul trecut, deoarece ţările au impus la nivel măsuri de blocare pentru a încetini răspândirea Covid-19.

  Conform estimărilor oficiale, industriile producătoare de mărfuri au crescut cu 3,3% comparativ cu anul precedent, producţia crescînd cu 9,5% de la an la an; sectorul construcţiilor a înregistrat al patrulea trimestru consecutiv de contracţie, dar scăderea de 28,5% de la un an la altul a fost mai bună decât cea a trimestrului anterior.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img