More


  Fost portar la Olimpia, transferat la U Cluj Napoca!

  - Advertisement -

  În ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, Universitatea Cluj a mai perfectat o achiziție. Și l-a adus pe portarul Iulian Anca-Trip, cel care era liber de contract de câteva luni, după ce Aerostar Bacău l-a pus pe liber la începutul lunii noiembrie 2020.

  Un portar care și-a început cariera de profesionist șia debutat la nivel de liga a 2-a la Olimpia Satu Mare.

  Iulian Anca – Trip mărește numărul portarilor la ”U” Cluj

  Astfel, ”U” Cluj a ajuns la un acord cu Iulian Anca-Trip, un portar originar din Oradea, care la 28 februarie împlinește 26 de ani și care ultima dată a fost legitimat la Aerostar Bacău, pentru care a evoluat în opt meciuri în această ediție a Ligii 2, însă la care s-a renunțat din cauza rezultatelor modeste înregistrate de echipă.

  Anca Trip a mai jucat la seniori pentru Olimpia Satu Mare, UTA, Sportul Snagov, Metaloglobus, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, iar în sezonul 2018/2019 a fost achiziționat de FC Botoșani, însă pentru care nu a apucat să joace niciun meci în Liga 1, fiind doar de trei ori rezervă.

  ”Anca-Trip e soluția pentru portari, să avem echilibrată și poziția asta. A revenit și Kis de la lot. E un copil încă, nu e chiar momentul lui, dar are o perspectivă foarte frumoasă. Încercăm să mai găsim ceva care este pe profilul nostru. Nu suntem cei mai căutați ca și club, nu suntem cel mai bogat club. Încercăm să găsim băieți dornici de afirmare, care să se poată lega de stema asta care dă energie, U, și să o folosim pentru trambulină. Mulți pentru asta vin aici”, a spus antrenorul Costel Enache.

  ”Începând de astăzi, Iulian Anca-Trip este jucătorul Universității. Portarul orădean s-a alăturat lotului și a avut parte de o primă ședință de pregătire alături de băieții lui Costel Enache.
  Noul portar al Universității și-a început drumul în fotbal la juniorii celor de la Liberty Salonta, unde s-a remarcat prin reflexele sale și prin atitudinea arătată pe teren. A fost transferat ulterior de Olimpia Satu Mare, unde a și debutat la nivel de seniori într-un joc cu UTA, pe 3 martie 2014, încheiat cu victoria echipei sale cu 2-0. La doar 19 ani, Anca Trip se impunea ca titular pentru formația din Liga a II-a și încheia fără gol primit 5 meciuri din 11 jucate. A fost convocat și la echipa națională U19 a României, apărând poarta „tricolorilor” într-un meci amical cu Elveția.

  La începutul stagiunii 2015-2016, portarul orădean a semnat cu UTA. Alături de Bătrâna Doamnă a ajuns până în play-off-ul pentru promovarea în prima ligă, însă FC Voluntari și-a menținut poziția în primul eșalon. A revenit la Olimpia Satu Mare după un an. Și-a recâștigat postul de tiular în poarta galben-albaștrilor.A avut parte de evoluții entuziasmante pentru sătmăreni, bifând, în sezonul 2016-2017, un total de 24 de jocuri, dintre care 11 fără să fie învins.

  După acea ediție de campionat, Iulian a făcut pasul spre Sportul Snagov, unde a fost titularizat de 16 ori. După o scurtă experiență în prima ligă la FC Botoșani, a trecut în tabăra celor de la Metaloglobus, îmbrăcând tricoul bucureștenilor în nouă partide pe parcursul returului sezonului 2018-2019.

  Anul trecut, Anca-Trip a evoluat pentru Viitorul Pandurii Târgu-Jiu. Pentru gorjeni a strâns 10 meciuri ca titular înainte de întreruperea campionatului. De la începutul acestei ediții de campionat, a jucat pentru nou-promovata Aerostar Bacău.

  Bine ai venit la “U”, Iulian Anca-Trip!”, sună prezentarea pe care i-o face ”U” Cuj portarului.
  Baftă multă și succes la U!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img