More


  SCRIMĂ: Spadasini sătmăreni pe tabloul principal al Cupei Ungariei !

  - Advertisement -

  Aflați în cantonament la Budapesta, băieții și fetele din loturile naționale de spadă seniori nu puteau să nu dea curs invitației de a concura în cadrul Cupei Ungariei! Și a fost o verificare bine venită înaintea confruntărilor de luna viitoare.

  Printre ei și sătmărenii Adrian Szilagyi și Alex Oroian de la CSM Satu Mare și Amalia Tătăran ( Dinamo) și Veres Greta ( Steaua).

  Szilagyi învins la limită în primul tur

  Primii au urcat pe planșe băieții. Patru din cei cinci spadasini tricolori s-au calificat din grupe, doar Alex Ianoș-Oroian fiind eliminat – el a înregistrat o singură victorie în grupa sa.

  Adrian Dabija s-a calificat direct pe tabloul principal, de 64, unde i-a învins pe Ákos Debreczeni (15-5) și pe Levente Buta (15-12), cedând în optimi meciul cu Jonathan Hamilton-Meike (8-15). La final, Adrian Dabija s-a clasat pe locul 15 în Cupa Ungariei la spadă masculin.

  Pe tabloul preliminar, de 128 de concurenți, s-au calificat Mario Persu, care a trecut de Péter Partics (15-10), Alin Sbîrcia (14-13 cu András Régely), Adrian Szilagyi (15-12 cu Bence Szabó), însă în primul tur al tabloului principal, Mario a fost învins de Dániel Berta (11-15), Alin a cedat în fața lui Zsombor Keszthelyi (10-15), iar Adrian a pierdut la limită întâlnirea cu Viktor Kulcsár (14-15).

  Amalia și Greta s-au duelat în turul doi

  Fetele au intrat în concurs în număr de șase, trecând toate, fără probleme, de faza grupelor.

  Ana Maria Popescu, Bianca Benea, Greta Vereș, Amalia Tătăran și Alexandra Predescu s-au calificat direct pe tabloul principal, de 64, iar Maria Constantinescu a mers pe tabloul preliminar, de 128, acolo unde a învins-o pe Léna Tehrani, cu 15-14.

  Pe tabloul principal Amalia Tătăran și Greta Vereș au trecut de primul tur cu victorii la Nóra Laura Hajdu (15-6), respectiv la Gréta Gachályi (15-12), și s-au confruntat în turul al doilea, într-o dispută interesantă din care victorioasă a ieșit Greta (15-10). În optimi, Greta s-a recunoscut învinsă în fața Laurei Wetzker, care s-a impus cu 15-8.

  Bianca Benea a întrecut-o în primul tur pe Noémi Debreczeni (15-11), dar a cedat în turul următor la Anna Bencsik (11-15). Ana Maria Popescu și-a învins și ea adversara din primul tur, pe Luca Szarka, pierzând însă în turul următor, cu 14-15, la Tamara Gnám. Maria Constantinescu a urmat același parcurs ca Bianca și Ana Maria, câștigând în primul tur (15-13 cu Nóra Gálfalvyi) și cedând în următorul (8-15 cu Kinga Nagy).

  Alexandra Predescu a ieșit din primul tur al tabloului principal, după 11-15 cu Edina Kardos. La final, Greta Vereș a terminat pe locul 13, în timp ce Bianca Benea, Amalia Tătăran și Ana Maria Popescu au încheiat pe pozițiile 17-19, în această ordine.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img