More


  Campioana olimpică Anișoara Cușmir Stanciu, în campanie la Satu Mare

  - Advertisement -

  Bătălie aprigă se anunță pentru șefia Federației Române de Atletism. Patru nume grele ale atletismului românesc și au depus candidaturile, două campioane olimpice, un fost și actualul președinte au intrat în luptă.

  Campioana olimpică la săritura în lungime la JO Los Angeles 1984, Anișoara Cușmir –Stanciu a fost într-un turneu în zona Ardealului pentru a cunoaște problemele cu care se confruntă cluburile cu secții de atletism din zonă.


  Luni la prânz aceasta a ajuns și la Satu Mare și a avut o întâlnire cu reprezentanții cluburilor și asociațiilor sătmărene ce au drept de vot la Adunarea Generală din 22 aprilie de la Cluj Napoca.

  ”Mă bucur că am ajuns la Satu Mare și recunoasc că am întâlnit oameni pasionați iar discuțiile au fost constructive”, a spus fosta campioană olimpică.
  Mai multe despre discuțiile de la Satu Mare, în această seară de la ora 20 la Nord Vest TV, Anișoara Cușmir Stanciu fiind alături de președintele AM Atletism București, Adrian Mlădinoiu invitații lui Florin Mureșan în emisiunea ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ.

  Sătmăreanul Horea Macarie candidează la funcția de membru regional
  În ședința Consiliului Federal al FR de Atletism, au fost validate listele de candidaturi pentru pozițiile de președinte, vicepreședinte, membri regionali și membri simpli ai Federației Române de Atletism.
  Hotărârea nr. 6 din 25.03.2021 a Consiliului Federal al Federației Române de Atletism a validat:
  – 4 candidaturi pentru poziția de președinte a Federației Române de Atletism (Constantina Diţă, fostă campioană olimpică la maraton; Anişoara Cuşmir-Stanciu, fostă campioană olimpică la săritura în lungime; Florin Florea, actualul preşedinte al FRA; Sorin Matei, fost preşedinte al FRA).
  – 9 candidaturi pentru poziția de vicepreședinte al Federației Române de Atletism (Traian Badea, Silviu Casandra, Cristian Eugen Dragomir, Nicoleta Grasu, Ingrid Vasilica Istrate, Maria Cristina Man, Oana Manuela Pantelimon, Virgil Preda şi Neculai Aurel Curta, ultimul fiind propus de CS Farul Constanţa);
  – 23 de candidaturi pentru poziția de membru regional în Consiliul Federal al Federației Române de Atletism (printre aceştia, sătmăreanul Horea Macarie, președintele AJ Atletism);
  – 17 candidaturi pentru poziția de membru simplu în Consiliul Federal al Federației Române de Atletism.

  Alegerile vor avea loc în cadrul Adunării Generale Ordinare şi de Alegeri programată, în data de 22 aprilie 2021, de la ora 11.00, la Grand Hotel Italia, din Cluj-Napoca.

  Cine este Anișoara Cușmir-Stanciu?
  Anișoara Cușmir-Stanciu, atletă stelistă ce a doborât de patru ori recordul mondial.
  Născută la Brăila, în 1962, Anișoara Cușmir-Stanciu a început atletismul la vârsta de 10 ani, iar adevăratele performanțe au venit după numai un an de zile de când a fost preluată de antrenorul Ioan Moroiu în pregătire.
  Apogeul carierei l-a atins în 1984, când a devenit campioană olimpică, la JO de la Los Angeles, culminând cu momentul în care a stabilit recordul mondial la Internaționalele României, cu o săritură de 7,43 m.
  În palmaresul stelistei se mai află şi titlurile de vicecampioană mondială și europeană.
  Având un palmares impresionant realizat, sportiva stelistă a fost nevoită să se retragă la doar 22 de ani din motive medicale.
  Maestru Emerit al Sportului, Anișoara Cușmir-Stanciu a primit în anul 2000 Ordinul național „Pentru Merit”, în grad de ofițer.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img