More

    Începe bătălia pentru titlu

    Liga Națională de Baschet Feminin a ajuns la ultimele meciuri ale sezonului.

    Se va juca la Sfântu Gheorghe cu titlul pe masă iar la Arad pentru medaliile de bronz ale unui sezon atipic, dominat de pandemie , disputat fără spectatori și în bule epidemiologice .
    CSM Satu Mare a ajuns din nou în finală și pentru a treia oară consecutiv în ultimii patru ani se va duela cu Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.
    Primele două meciuri se joacă miercuri și joi la Sfântu Gheorghe , de la ora 19, iar apoi luni și dacă va fi cazul meciul patru de marți se vor disputa la Satu Mare.
    Este a 5-a finală din istoria CSM ului sătmărean , prima disputată în urmă cu 10 ani împotriva celor de la BC ICIM Arad ( 1-3) . A urmat apoi duelul cu CSM Tâtgoviște ( 0-3) sezonul 2011-2012 și cele cu Sepsi , 1-3 în sezonul 2017-2018 și 2-3 în sezonul 2018-2019.
    Fetele antrenate de Miguel Lopez au făcut deplasarea cu Claudia Cuic, Alina Podar, Carla Popescu, Andreea Huțanu, Marina Solopova, Patricia Bright, Bria Goss, Tunde Kilin și Teodora Neagu.Antrenori Miguel Lopez și Olga Tămirgeanu.

    Miguel Lopez: ”Jucăm finala în memoria fostului președinte, Vasile Fogel!”
    La conferința de presă de săptămâna trecută, antrenorul spaniol al CSM ului a amintit că deși echipa sătmăreană va întâlni una dintre cele mai bune opt echipe din FIBA CUP, aceasta va încerca să obțină maxim posibil și, de ce nu, să realizeze surpriza. Acesta a ținut să l pomenească și pe fostul președinte , Vasile Fogel, omul în memoria căruia echipa are datoria de a lupta până la capăt în finală.
    “Simt multă dorinţă la baschetbalistele noastre şi sunt nerăbdătoare să joace finala, să obţină un rezultat bun pentru ele şi pentru fostul director Vasile Fogel. Abia de acum se va vedea cât de important a fost pentru sportul din Satu Mare. Până în ultimele momente ne întreba cum suntem, cum este echipa. Făcea foarte multe lucruri pentru noi. Un alt motiv pentru care vrem să facem un rezultat bun este noul director. Este important pentru noi să continuăm pe aceeaşi linie. Satu Mare merită să rămână la acelaşi nivel. Despre finală, trebuie să recunoaştem că Sepsi este o echipă puternică care nu a pierdut niciun meci în acest an în campionat şi Cupă. Totodată, Sepsi se află între cele mai puternice 8 echipe din Europa. Este pentru prima dată, după mult timp, când o echipă din România ajunge atât de sus. Ştim că va fi greu, toată lumea munceşte la echipă şi sperăm să câştigăm un meci din primele două de la Sfântu Gheorghe” a spus Miguel Lopez.

     

    Programul finalei

    Jocurile finalei se vor juca după următorul program:
    • 5, 6 mai – Sfântu Gheorghe
    • 10 mai – Satu Mare
    • 11 mai – Satu Mare (dacă este necesar)
    • 14 mai – Sfântu Gheorghe (dacă este necesar)

    Toate meciurile transmise pe canalul de youtube FRBTV.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE