More


  Despre licheni, cu Ioana Stan

  - Advertisement -

  Ioana Stan este o tanara satmareanca, si profeseaza ca si Asistent Medical. Este o persoana recunoscatoare, ambitioasa, comunicativa si dornica sa invete lucruri noi. Ii plac plimbarile in aer liber, mersul cu bicicleta si cititul.Tablourile cu licheni, ii ocupa mult din timp insa o relaxeaza enorm,aceasta activitate.

  Cand ai inceput sa lucrezi cu licheni?
  Am inceput sa lucrez cu licheni exact acum un an. In luna Mai 2020.

  Cum ti-a venit aceasta idee?
  Aceasta idee pot sa spun ca mi-a venit din dorinta de a incerca ceva nou si diferit fata de ceea facusem eu pana atunci. Handmade-ul pentru mine nu este ceva nou. Din momentul in care am inceput sa parcurg acest drum, am incercat sa adaug mereu ceva nou si diferit, oarecum sa imi pun amprenta pe lucrurile pe care le fac. Cea mai mare provocare pot sa spun ca fost trecerea de la accesoriile pentru nunta si bijuteriile cu cristale swarovski, la tablourile cu licheni.

  De unde te inspiri?
  De unde este cel mai la indemana pentru toata lumea bineinteles, de pe internet. Insa cum la prima vedere , multe lucruri par foarte usor de facut, nu intotdeauna este si asa. În formarea mea, un rol extrem de important au avut cursurile care le-am urmat si din care am învățat diferite tehnici de baza și pe urma de perfecționare. Mi-am dorit ca munca mea sa fie de calitate si corect executata.

  Decoratiunile din licheni au nevoie de ingrijire speciala?
  Decoratiunile cu licheni nu au nevoie de ingrijire speciala. Pentru asta se si numesc licheni stabilizati, deoarece le este stopata cresterea.Asadar nu au nevoie de ingrijire speciala, decat sa fie lasati in pace, sa fie pusi intr-un loc ferit de soare, sursa de caldura sau bataia directa a aerului conditionat. Sa nu fie udati si nici tunsi.

  Ce se intampla daca sunt expusi la soare?
  Daca sunt expusi la soare, devin casanti, se usca si isi pierd din culoare. Acestia isi modifica aspectul si nu vor mai arata la fel de bine. Recomandarea mea este sa fie folositi in interior si nu afara. Textura normala a lichenilor ar trebui sa fie precum un burete umed, moale.

  Se depune praful pe licheni?
  Nu, lichenii sunt antistatic, ignifugi si hipoalergenici.

  Lichenii se uda?
  Lichenii nu se uda. Chiar daca poate, foarte multa lume este tentata sau indrumata sa faca acest lucru, este gresit. Apa le face rau lichenilor, ii usuca, isi pierd din culoare si capata un aspect neingrijit. Pentru a se pastra pufosi este nevoie ca umiditatea din incapere sa fie intre 40 si 70%.

  Care sunt cele mai cautate modele?
  Cele mai cautate modele sunt cele care pot fi personalizate. Clasicul copacel din licheni, cu un mesaj si optional grafica adaptata in functie de cerintele clientului.

  Cat timp rezinsta un asemnea tablou?
  Un tablou cu licheni stabilizati rezista intre 10 si 15 ani daca este tinut in conditii optime.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img