More


  Start lansat pentru Natalia Iocsak în Campionatul Național de drift

  - Advertisement -

  Prima etapă din Campionatul Naţional de Drift a fost câştigată de un puşti care împlineşte 18 ani abia luna viitoare. Claudiu Adam l-a învins în finala de pe Transilvania Motor Ring pe campionul Sorin Ene, cel care i-a pus volanul în mâini pentru prima oară în urmă cu cinci ani.

  Evenimentul organizat în parteneriat cu Serviciul de Dezvoltare Comunitară din cadrul Secretariatului General al Guvernului a avut ca scop şi promovarea culturii motorsportului românesc în ţările vecine. Pe lângă divizia Pro, au avut loc şi etapele pentru cel de la Semi Pro şi Street.

  La Semi Pro, Natalia Iocsak (18 ani) din Livada s-a impus în finală, acolo unde l-a învins pe un tânăr de numai 14 ani, Gabi Imre jr. De altfel, nu mai puţin de 7 sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani au fost la start. „Avem o nouă generaţie, care creşte sănătos şi sunt convins că vom avea parte de rezultate sportive internaţionale importante în curând”, a spus Denis Manea, reprezentantul RoDrift.

  „Aș dori să o țin tot la fel și în etapa de pe Transalpina, tot primul loc. Nu aș vrea însă să pun presiune gratuită pe mine, în acest sport se pot întâmpla foarte multe lucruri neprevăzute care nu țin mereu doar de pilot. Podiumul este clar un obiectiv, dar îmi doresc mult să câștig fiecare cursă.” A spus Natalia Iocsak cea care a început excelent și sezonul de la Satu Mare al Campionatului Național de Rally Sprint.

  În Campionatul Național de Drifturi, sezonul 2021, se dispută cinci etape în total. După etapa de pe Transalpina, în 7-8 august se desfășoară etapa a 3-a, pe TransRarău. Pe 27 august este programată o etapă la Mariapocs (Ungaria), iar ultima etapă, pe 9 octombrie, la Adâncata.

  Cu ocazia etapei, piloţii au avut prilejul să îşi etaleze noile tehnologii din spatele maşinilor de competiţie, căutându-se în permanenţă soluţii, iar nivelul de poluare să fie cât mai scăzut. De altfel, în acest sens, RoDrift colaborează cu cercetătorul Corneliu Birtok Băneasă pentru a facilita materiale şi tehnologii inovative în acest sens. Invenţiile au rolul de a îmbunătăţi funcţionarea motorului şi permite o economie de carburant.


  Peste 50 de piloţi, inclusiv din ţările vecine, au fost prezenţi la startul sezonului competiţional în diviziile pro şi semi pro de la drift. După ce în prima zi, dar şi înainte de calificări, ploaia a afectat pregătirea piloţilor, circuitul s-a uscat pentru battle-urile pe care fanii le-au aşteptat aproape un an.

  Podium și în Grecia
  ”Vă facem cunoștință cu Natalia, câștigătoarea🥇 primei etape a Campionatului Național de drift, clasa Semi-Pro, care a avut loc pe Transilvania Motor Ring.
  Natalia a reușit să termine întrecerea pe primul loc, câștigând calificările și, mai apoi, toate battle-urile. La startul întrecerii s-au aliniat 21 de piloți la această clasă.
  Dar asta nu e tot, cu câteva zile în urmă, a participat și în Grecia la Drift King International Series, acolo unde s-a clasat pe locul 3 la feminin. Felicitările noastre, Natalia! 💐” a fost postarea celor de la Carcover Racing Team imediat după etapa de pe Transilvania Motor Ring.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img