Gheorghe Staicu, fost jucător la Steaua București și antrenorul naționalei feminine în perioada 2002-2007, a decedat la finalul săptămânii, la vârsta de 85 de ani. Acesta suferea de Alzheimer de peste 10 ani.

De numele lui Gigi Staicu se leagă cele mai importante performanțe ale Olimpiei în anii 70. A reușit două promovări în Divizia A și a dus Olimpia în finala Cupei României din 1978, pierdută 1-3 în fața celor de la U Craiova.

A revenit la Olimpia Satu Mare în vara lui 1999 și a fost în staff-ul tehnic al galben-albaștrilor împreună cu Gabi Both și Mircea Bolba la ultima prezență a sătmărenilor în Divizia A.
În cariera de antrenor, Gheorghe Staicu a pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, cu care a reusit două promovări și a jucat o finală de Cupă a României, FC Bihor, FC Brașov, Jiul Petroșani, UM Timișoara, Universitatea Cluj și FC Baia Mare.
Staicu a fost, de asemenea, antrenor la loturile olimpice și selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare.

”Ne-a legat o bună prietenie și chiar e o pierdere important pentru fotbalul românesc. A scris istorie în fotbalul sătmărean în acea perioadă a anilor 70. Dumnezeu să-l odihnească în pace . Condoleanțe familiei”! a transmis Mircea Govor, fost președinte la Olimpia Satu Mare.

Naționala feminină, care dispută luni, de la ora 18:00, un joc amical împotriva Slovaciei, va ține un moment de reculegere în memoria sa, înainte de startul jocului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here