More


  MUZICĂ. Teodora Pacurar:”Tot timpul mi-am dorit să vindec oamenii la trup prin medicină și sufletește prin muzică!”

  - Advertisement -

  Ai imbratisat de mica muzica, cum a inceput totul?
  Cred că a început în momentul în care am descoperit pricesnele. A fost primul meu contact cu muzica. Tatăl meu este preot și oarecum această legătură cu muzica s-a strâns relativ ușor. Mai apoi am aflat de Ansamblul Folcloric Cununița Năzdrăvană și aici a început adevărata aventură. Am mers cu familia la preselecții, însă nu pentru mine ci pentru fratele meu, Octavian deoarece părinții mei nu s-au gândit că aș putea să fac față unei preselecții la 4 ani. Eu eram „o mogâldeață care nu stătea locului” așa cum a spus pe atunci Maria Carmen Sas, așa că am ajuns și eu în fața doamnelor profesoare și am dat tot ce am avut mai bun. Drept urmare, de 12 ani sunt în acest ansamblu și încânt publicul cu muzica codrenească.

  Ce inseamna muzica pentru tine?
  Muzica pentru mine înseamnă alinare sufletească, înseamnă iubire și dor. Mereu când sunt tristă sau nu am o stare tocmai bună ascult muzică, pentru că mă liniștește și mă ajută să mă calmez și să ma gândesc ce am de făcut mai departe. De multe ori muzica m-a ajutat să ridic capul sus și să merg mai departe așa ca nu cred că greșesc dacă spun că muzica este medicamentul sufletului.

  Cat de important este pentru un copil, sa apartina unui grup, sa lege prietenii, sa respecte un program?
  Este foarte important din punctul meu de vedere ca un copil să facă parte dintr-un colectiv, deoarece ajută foarte mult la dezvoltarea personală. Prin respectarea unui program se dezvoltă foarte bine responsabilitatea, pentru că trebuie să demonstrezi că ești un om de cuvânt. Pe mine toată această experiență cu ansamblul a fost de un ajutor imens, deoarece m-a ajutat pe mine în dezvoltarea mea ca persoană și probabil nu aș fi fost ce sunt acum dacă nu aveam parte de această experiență înfloritoare.

  Ai participat la numeroase concursuri. Spune-ne putin despre ele…
  Fiecare concurs a lăsat o amprentă asupra mea ca interpret de muzică populară. Au fost foarte multe și fiecare diferit și frumos în felul lui. Am legat multe prietenii care sper și cred că vor dăinui mulți ani de acum încolo. Primul meu concurs mai important, ca să zic așa, a fost la vârsta de 6 ani. Emoția pe care am avut-o în acel moment nu o pot descrie în cuvinte. A fost concursul care m-a învățat că în viață mai și pierzi, mai și câștigi însă trebuie să ne bucurăm de acea „luptă” pentru că peste ani îți vei aminti de intensitatea emoțiilor și de ceea ce ai trăit atunci, acolo, cu persoanele de lângă tine. Am trecut prin multe emoții și lupte de genul și pot să spun că sunt experiențe de neuitat, experiențe pe care nu toți le putem trăi și de aceea sunt atât de recunoscătoare că am avut șansa să trăiesc ceva la care alte persoane poate doar visează.

  Daca ar fi sa multumesti cuiva pentru ceea ce ai ajuns azi, cui ai multumi? De ce?
  În primul rând le-aș mulțumi părinților mei, deoarece fără ei, fără sacrificiile lor și fără educația pe care mi-au oferit-o nu aș fi reușit să fac tot ceea ce am făcut până astăzi. Mai apoi le-as mulțumi doamnelor profesor, Leontina Dorca și Maria Carmen Sas fără de care nu aș fi putut trăi acele momente minunate care acum îmi inundă sufletul de bucurie și nostalgie. Ele sunt cele care m-au ajutat să fac tot ce fac acum pe partea muzicală și le sunt veșnic recunoscătoare pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine. Ei sunt cei pe care sper ca într-o bună zi să îi pot răsplăti și sper să-i fac cele mai mândre persoane din lume.

  Vei alege sa rămai pe drumul muzicii sau ai si optiuni?
  Muzica mereu va fi în inima și în sufletul meu și nu voi renunța niciodată la ea, însă drumul meu nădăjduiesc că se va îndrepta către medicină. Tot timpul mi-am dorit să vindec oamenii la trup prin medicină și sufletește prin muzică. Cred ca acestea doua sunt într-o relație foarte bună și în cazul meu sper că vor funcționa perfect împreună, însă nu știu ce îmi rezervă viitorul și mie îmi place să las viitorul să mă surprindă.

  Cum crezi ca esti privita de cei din jur?
  Este cred că singurul lucru pe care nu îl știu sigur. Știu că sunt persoane care mă apreciază pentru ceea ce fac și sunt și persoane care probabil nu mă suportă, însă mă bucur că nu mă place toată lumea, deoarece nu sunt perfectă și nici nu-mi doresc acest lucru. Ce știu sigur însă este că eu îi apreciez enorm pe fiecare în parte și ador aplauzele care ne întâmpină de fiacre dată când urcăm pe scenă și pentru această bucurie pe care o simt în suflet le mulțumesc.

  Care este cel mai pretios sfat, primit de la parintii tai?
  Cel mai prețios sfat de la părinții mei a fost să-mi păstrez cinstea și omenia oriunde mă duc și să nu mă fac în primul rând pe mine de rușine și mai apoi persoanele de lângă mine. Și acum țin minte că am fost la o emisiune în București cu doamnele profesor și am primit un mesaj pe telefon iar doamna Leontina m-a întrebat de la cine am primit mesaj și eu am spus că de la mami și mi-a spus „Ai grijă fată ce spui”. Desigur că mesajul nu a fost de la ea îl inventasem eu atunci pe moment, însă și acum a rămas un sfat care mami mi-l spune deși nu a fost spus de ea ci inventat de mine.

  Care este cea mai mare dorinta a ta?
  Cea mai mare dorință a mea este să fiu un om fericit și împlinit. Îmi doresc să îmi fac părinții mândri de mine și de tot ceea ce fac în această viață să se bucure de ce a ajuns fiica lor. Sper să îmi ajute Dumnezeu să fac tot ce mi-am propus în viață. Tot ceea ce îmi doresc să fac în această viață este în așa fel încât să nu regret nimic, iar când voi ajunge să le povestesc nepoților mei ce a făcut bunica lor în viața ei , să le povestesc cu zâmbetul pe buze.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img