More


  Ziua a patra de grevă a celor de la STB. Doar 25% din mijloacele de transport circulă, astăzi

  - Advertisement -

  Greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi duminică, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti, care a declarat protestul. Directorul STB a anunțat că pe traseele din Capitală circulă circa un sfert din mijloacele de transport în comun programate. Sâmbătă au apărut tensiuni în rândul greviștilor, din cauza puținilor șoferi și vatmani care au ieșit pe traseu.

  ACTUALIZARE Duminică, 23 ianuarie, ora 10.20 Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat duminică dimineață că greviștii își asumă riscurile și continuă protestele, în ciuda deciziei Tribunalului că greva este ilegală și trebuie întreruptă. El spune că circa 80% dintre angajați sunt în continuare în grevă.

  „Atitudinea angajaților e clară: își asumă toate riscurile, nu se lasă pradă amenințărilor”, a afirmat Vasile Petrariu.

  Totodată, el a respins posibilitatea ca autorul actelor de vandalism de sâmbătă, când geamurile unui autobuz care ieșise pe traseu au fost sparte, să fie unul dintre angajații greviști.

  „Îmi vine greu să cred că cel care a spart geamul era salariat al societății. Este exclus asșa ceva. Probabil un cetățean supărat, dar autoritățile nu vor să rezolve acest conflict”, a mai spus liderul de sindicat.

  ACTUALIZARE Duminică, 23 ianuarie, ora 9.27 Un număr de 181 de vehicule se aflau pe traseu duminică dimineaţă, la ora 8.00, dintr-un total programat de 791, potrivit directorului general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

  Pe traseele din Capitală circulau 111 tramvaie (dintr-un total programat de 173), 55 de troleibuze (din 101 programate) și 15 autobuze, la fel ca la ora 7.00 (din 517 programate).

  ACTUALIZARE Duminică, 23 ianuarie, ora 8.17 Societatea de Transport Bucureşti (STB) asigură duminică dimineaţă 25% din capacitatea de transport programată, a anunțat directorul societății.

  „În momentul de față asigurăm circa 25% din parcul de vehicule programat. Vehiculele pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB. În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să iasă în traseu”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ, citat de Agerpres.

  Potrivit acestuia, duminică dimineață se aflau pe traseele din Capitală 162 de vehicule, dintr-un total programat de 697: din care 82 de tramvaie, 65 de troleibuze şi 15 autobuze.

  Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

  ACTUALIZARE Duminică, 23 ianuarie, ora 7.05 Duminică dimineață, mijloacele de transport în comun din București au rămas în depouri și garaje.

  La autobaza Titan s-au strâns câteva zeci de angajați încă de la 4 dimineața, însă nu au ieșit pe traseu, ci au continuat să protesteze în curtea depoului, cerând demisia directorului general STB, Adrian Criț.

  ACTUALIZARE Sâmbătă, 22 ianuarie, ora 20:00 Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

  Astfel, pe traseu au ieşit 24 de vagoane de tramvai din 25 de la Depoul Colentina de pe liniile 21, 14, 16 şi 36; 19 vagoane din 22 de la Depoul Titan de pe liniile 14, 19, 23, 40, 27 şi 46; 10 din 17 vagoane de la Bucureştii Noi – liniile 24, 3, 41 şi 45; 2 din 17 vagoane de la Depoul Victoria
  de pe linia 55; 3 din 17 vagoane de la Depoul Dudeşti – linia 1; 1 din 51 de troleibuze de la Depoul Vatra Luminoasa – linia 85; 7 din 14 troleibuze de la Depou Berceni – liniile 73, 74 şi 76; 1 din 76 de autobuze de la Autobaza Titan pe linia 472 şi tot un autobuz din 35 de la Autobaza Obregia
  de pe linia 465.

  ACTUALIZARE ORA 19:00 Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunta că liniile de tramvai 14 și 21 au început să funcționeze normal, iar depourile Titan și Colentina funcționează „în integralitate”.

  ACTUALIZARE 17:30 Directorul STB, Adrian Criț, le promite şoferilor şi vatmanilor care sâmbătă reintră pe traseu că dacă nu au comis fapte penale, cercetarea disciplinară în cazul lor nu va produce efecte. În schimb, cei care continuă greva riscă desfacerea contractului de muncă, a avertizat directorul STB după o ședință a Consiliului de Administrație al companiei.

  sursa : DIGI24

  sursă foto: DIGI24

  Volume 70%

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img