More

    Implantul dentar subperiostal, recomandat pacienților cu resorbție severă a osului maxilar!

    Progresele făcute de medicina stomatologică permit găsirea soluției potrivite pentru fiecare pacient, indiferent de vârstă sau de afecțiunile de care suferă. O dovadă a acestui fapt este oferită de existența mai multor tipuri de tratament cu implant dentar, capabile să rezolve într-un mod deplin satisfăcător orice eventuale probleme de sănătate.

    De exemplu, pentru pacienții cu atrofie osoasă severă este recomandat un implant dentar subperiostal, care oferă numeroase beneficii. Iată principalele sale caracteristici!

    Cui îi este recomandat un implant dentar subperiostal?

    Această soluție se dovedește ideală pentru pacienții edentați, purtători de proteză dentară, care suferă de resorbție severă a osului maxilar sau mandibular. Ei nu mai trebuie să se resemneze cu o dantură mobilă, așa cum stăteau lucrurile înainte de progresele tehnologice înregistrate recent.

    Deși nu pot să beneficieze de implanturi dentare convenționale, intraosoase sau endoosoase, adică plasate direct în os, pentru ei există această soluție, care se dovedește cât se poate de eficientă.

    Avantajele oferite de un implant dentar subperiostal

    Acest tratament revoluționar oferă numeroase beneficii,care explică deplin aprecierea de care se bucură atât în rândul specialiștilor, cât și al pacienților. Iată-le pe cele mai importante dintre acestea!

    • pacienții primesc lucrarea fixă după o singură intervenție chirurgicală;
    • nu este nevoie de realizarea unor adiții osoase complexe;
    • operația este minim invazivă în comparație cu alte metode, de exemplu cu sistemul Zygoma de implanturi zigomatice,
    • implantul subperiostal este un implant individualizat, realizat în funcție de anatomia osoasă a fiecărui pacient în parte,
    • rezultatele sunt deplin previzibile, deci riscurile sunt reduse la minimum.

    Cum are loc o astfel de restaurare dentară?

    Prima etapă constă în realizarea unui model tridimensional al osului pacientului. Ulterior, acest model este trimis la un centru specializat și pe baza sa este realizat un schelet din titan 100% biocompatibil cu organismul pacientului. Acesta este unic, personalizat și se mulează perfect pe os.

    Scheletul din titan este apoi fixat direct sub țesutul gingival, scop în care sunt folosite o serie de microșuruburi speciale. Datorită analizei computerului tomograf, ele sunt poziționate în zonele ideale pentru fiecare pacient în parte.

    Ancorarea microșuruburilor în os se realizează, de asemenea, în mod personalizat, cu ajutorul unui ghid chirurgical printat 3D. Datorită acestei proceduri, devine posibilă evitarea unor eventuale formațiuni anatomice care altfel ar putea fi afectate.

    Spre deosebire de modul în care funcționează lucrurile în cazul altor tipuri de implant dentar, cele subperiostale nu necesită un timp de așteptare pentru vindecare, ele fiind concepute astfel încât să asigure o fixare și o stabilitate perfecte.

    Apoi, într-un interval de 24 de ore, are loc atașarea lucrării fixe provizorii. Datorită acesteia, pacientul nu va avea nici un fel de probleme de natură estetică, ci va putea să zâmbească și chiar să mănânce imediat. Timp de 3-4 luni, sunt recomandate doar alimente moi.

    Etapa finală constă în atașarea lucrării fixe definitive. În acest moment, pacientul se bucură de sănătate desăvârșită și de un confort deplin, senzația pe care o resimte fiind identică cu aceea oferită de dinții naturali.

    Mergi cu încredere la un cabinet stomatologic și, dacă te confrunți cu problema dinților lipsă, vei afla care este tipul de implant dentar care ți se potrivește!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE