More


  Vreme sufocantă în următoarele zile, maxime de până la 34 de grade celsius

  - Advertisement -

  Luna iunie a început cu vreme schimbătoare. Meteorologii au emis, ieri, peste 30 de avertizări pentru fenomene de scurtă durată. În zilele următoare sunt așteptate temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

  Elena Mateescu, director ANM: Contăm pe valori de temperatură de 33 -34 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că în zonele sudice, indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 unități chiar și vineri, când contăm pe valori de temperatură de 26-33 grade. Debutăm cu cea mai ploioasă lună a verii, putem considera un tipar de vreme normală. Ce e semnificativ e această evoluție a fenomenelor extreme. Mereu spunem: căldura vine la pachet cu aceste tipuri de fenomene meteo extreme, care devin tot mai frecvente și intense

  Vremea va deveni călduroasă în zonele de câmpie, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele montane, submontane și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, va cădea grindină, vor fi frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

  Atmosferă sufocantă va fi și vineri la câmpie, unde se vor înregistra 34 de grade Celsius, în timp ce la munte, în sud-vest și izolat în rest vor fi perioade cu instabilitate atmosferică  accentuată.

  Sâmbătă, ploile vor cuprinde treptat toată țara, iar duminică se vor concentra în special în jumătatea estică.

  Bucureștenii vor avea parte de vreme călduroasă. Maxima va atinge 32 de grade Celsius, iar indicele temperatură umezeală se va apropia de pragul critic după-amiază.   Tot atunci, vor fi înnorări, dar șansele de precipitații vor fi reduse.

  Sursa : digi24  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img