În zilele noastre, din păcate, orice pisică care are tupeu se crede un veritabil leu, așa și orice directoraș de la stat se crede mare nabab! Anii ăștia de după revoluție au creat locuri de muncă la stat pentru unii care se țin lipiți de scaunul de director mai ceva ca și musca de rahat. Niște băiețași care nu fac nimic, decât profită la maxim de “scaunul” de director pentru a-și face interesul personal. Cum somnul națiunii naște monștri și somnul unor miniștri și directori de la Bucale naște niște monștri care se cred invincibili, imbatabili și conduc unele instituții mai ceva ca și cum conduceau alții sclavii pe plantații!

Cel mai bun exemplu este Cristi Sasu, nababul de la ITM. Un om cu un tupeu nemaiîntâlnit și care taie și spânzură în instituție. Săptămâna trecută a fost ziua lui de naștere, iar miercuri, 13 septembrie, ca orice Nabab care se respectă, de la sine putere, a făcut zi scurtă la ITM și de la mic la mare, de la portar la director, la ora 13:00 s-au îmbarcat în mașinile instituției și au pornit spre Viile Satu Mare la cabana unui întreprinzător local unde au chefuit cu surle și trâmbițe de ziua șefului. Șprițuri, ciolane, așa cum îi place lui Cristi. Ciolanu-i baza! Unii din instituție se întreabă cum vor fi plătiți pentru această zi, cu normă întreagă sau cu jumătate de normă? Totuși, chiar dacă au fost doar 4 ore la muncă, ei speră că vor fi plătiți cu normă întreagă dacă tot au trebuit să umple plicul pentru cadoul șefului.

Doamne, oare ăsta e viitorul care îl vrem pentru copiii noștri? Astfel de specimene să fie exemple pentru ei? Culmea culmilor că acest nabab, Sasu, face pe deontologul pe pagina lui de socializare și dă lecții de viață de zici că este ceva băiat deștept, corect, și el a inventat mersul pe jos, gaura la macaroană și șpaga. Cea din urmă nu a fost inventată de el, dar, spun foștii lui prieteni că a dus-o la rang de artă. Cine suntem noi să contrazicem oamenii cu care a stat la masă, a făcut afaceri? Acesta este cel mai bun exemplu că nu este bine se te uiți la toți neaveniții și că ar trebui interziși astfel de specimene pe paginile de socializare. Sigur că lumea îl cunoaște ce îi poate pielea da’, totusi, mă miră tupeul lui nemărginit!

Suntem curioși cât s-a strâns în plic pentru șefu’ mare și dacă plicurile erau doar de la angajați. Unii dintre cei care au fost prezenți se jură că nota de plată nu a fost achitată !
Om trăi și om vedea!
O ultimă întrebare: ”Unde ești tu dreptate?”