More

  Perle și nestemate de la simularea BAC-ului

  După simularea de la Evaluarea națională s-a vorbit ca după un dezastru…Acum că au apărut și rezultatele de la simularea Bacalaureatului nici nu mai știm ce sinonim de la dezastru să mai folosim…40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nici măcar nota 5 la Limba Română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au obținut nota de trecere.
  Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Cam aşa este situaţia, după afişarea rezultatelor la simularea examenului de Bacalaureat 2024. Iată câteva dintre perlele găsite în lucrările liceenilor.
  ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”
  La istorie, un elev a scris că „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian.”, iar „Imperiul Otoman a inventat țările balcanice.”.
  Un alt elev a făcut referiri la explozia demografică si a scris că „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom.”
  Tot la istorie, un candidat este convins că: ”În Rusia a avut loc un război civil între cereale și grâu, terminat cu victoria dictaturii.”
  În opinia unui alt elev de clasa a 12-a, tara ar trebui condusă de ”o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi”. Sperăm ca acest adolescent să nu ajungă să ne citească discursuri.
  Perle au fost şi la Limba și literatura română.
  La cerința de a explica un motiv pentru care tejghelele librăriilor din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului, un elev a scris ceva imposibil de înţeles:
  „Motivul este că cărțiile ceea ce nu a fost cumpărat, acolo este vânzat mai ieftin și așa cei mai sărac pot să citesc cărțiile.”
  La textul argumentativ despre contribuţia presei la formarea gustului artistic al cetățenilor, un viitor absolvent de liceu spune că „presa poate pe unii să-i influențeze cu ușurință, pe doar câțiva din populația globului și pe ‘cealantă’ parte a populației mai greu sau chiar deloc.”.
  Tragem speranța că la examenele de la vară nu vom mai găsi astfel de expresii de duh…Ci doar lucrări excepționale …Speranța până la urmă moare ultima și la BAC.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE