More

    Spania a învins Angola și România este eliminată din competiție

    Echipa feminină de handbal a Spaniei a învins formația Angolei cu scorul de 26-22 (13-12), duminică, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar naționala României este eliminată din competiție. România avea nevoie de o victorie a Angolei pentru a obține calificarea în sferturile de finală, dar formația africană, care era deja calificată în faza următoare, nu a reușit acest lucru, deși a pus multe probleme formației iberice. Angola a ratat foarte mult în acest meci, incredibil în unele situații, și a avut numeroase momente de inferioritate numerică (8 eliminări de 2 minute), fapt care a influențat decisiv scorul final. Carmen Martin (CSM București) a fost cea mai bună marcatoare a echipei Spaniei, cu 7 goluri, alături de Alexandrina Cabral Barbosa (7), în timp ce de la angoleze s-a remarcat Isabel Guialo (6). Naționala feminină de handbal a României a fost învinsă de formația Norvegiei cu scorul de 28-27 (14-13), duminică, în ultimul său meci din Grupa A.
    România a fost învinsă de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 și de Norvegia cu 28-27, învingând Muntenegru, cu 25-21, și Spania, cu 24-21. În Grupa B, duminică, Franța a învins Suedia cu 27-25, Rusia a întrecut Olanda cu 38-34, iar Argentina și Coreea de Sud se vor înfrunta în ultimul meci, fără importanță pentru configurația clasamentului.
    Rusia a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de Franța, 8 puncte, Suedia, 5 puncte, Olanda, 4 puncte, Coreea de Sud, 1 punct, Argentina, 0 puncte.
    În sferturi vor avea loc meciurile: Rusia — Angola, Brazilia — Olanda, Norvegia — Suedia și Spania — Franța.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE