More

    Simona Pop, felicitată de premierul Ungariei, Viktor Orban

    pop1

    Simona Pop e omul momentului în Satu Mare. De vineri, de când a revenit acasă de la RIO cu medalia de aur la gât, Simona are parte zilnic de câte o festivitate.

    După ce luni a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, Simona Pop a avut parte şi ieri la sala Csipler de o festivitate oarecum surpriză.
    Reprezentanta Consulatului Ungariei la Cluj, Bekefi Annamaria, i-a înmânat campioanei olimpice Simona Pop o scrisoare de felicitare transmisă de premierul țării vecine, Orban Viktor.
    Mesajul redactat în limba engleză, conform uzanțelor diplomatice (scrisoarea este adresată din partea unui oficial străin Simonei Pop în calitatea sa de cadru militar angajat la clubul Steaua București n.r.) cuprinde felicitările pentru aurul olimpic obținut de sătmăreancă împreună cu echipa de scrimă a României, precum și urările de bine transmise de șeful guvernului de la Budapesta.
    Se pare că Orban Viktor a fost motivat să facă acest gest după ce a văzut în presa din Ungaria fotografia cu mesajul bilingv de mulțumire adresat sătmărenilor de către Simona Pop după finala competiției de scrimă de la Rio de Janeiro.
    De altfel și la sosirea în orașul natal campioana a fost întâmpinată tot cu un mesaj bilingv de către prietenii și admiratorii ei.
    “ Cred că le-am devenit simpatică. S-au difuzat materiale şi la televiziunea maghiară şi au apărut articole în Ungaria despre mine. Le mulţumesc pentru aprecieri. Am spus-o mereu, nu am negat niciodată faptul că tatăl meu a fost de etnie maghiară” a spus Simona Pop.
    Interesant e că nu numai premierul Ungariei s-a gândit la scrima sătmăreană după Rio…Campioana olimpică la individual, Emese Szasz din Ungaria, a mulţumit Sătmarului şi echipei de spadă a României pentru condiţiile de pregătire oferite înainte de Rio.
    Emese Szasz a fost şi ea în martie în cantonament la Satu Mare şi s-a pregătit atunci pentru Jocurile Olimpice împreună cu echipa României, campioană olimpică.
    Festivitate şi la Goldiş
    Simona Pop a fost invitată pentru joi, la ora 13, la o festivitate de premiere la Universitatea de Vest Vasile Goldiş. Aceasta se va întâlni cu foştii ei profesori dar şi cu actualii studenţi ai Universităţii.
    Iar sâmbătă, Simona Pop va da lovitura de începere a partidei de fotbal Olimpia Satu Mare – Luceafărul Oradea din cadrul etapei a 5-a a Ligii a 2-a.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE