More

    Putin garantează apartenenţa Ardealului la România

    Pe 1 septembrie 2016, lui Vladimir Putin i-a fost luat un interviu despre relaţiile dintre Japonia şi Rusia, inclusiv disputa de teritorii datând de după al Doilea Război Mondial. Aşa cum arată, aşadar, conţinutul interviului, acesta a avut un subiect asiatic: disputa Japonia – Rusia în legătură cu Kurile. Adică, nici vorbă despre România ca subiect principal, cum au lăsat să se înţeleagă isteriile mediatice româneşti în absenţa cunoaşterii sau în interpretarea superficială a interviului. Putin a precizat că dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele celui de Al Doilea Război Mondial, trebuie să facă vorbire nu doar despre Kaliningrad, ci şi despre teritoriile de est ale Germaniei, despre oraşul Lvov, fostă parte a Poloniei. Există, de asemenea, Ungaria şi România pe listă.

    Consideraţiile lui Putin despre graniţele României sunt făcute în contextul avertismentului că nu pot fi negociate teritoriile stipulate în Tratatele iscălite după Al Doilea Război Mondial. Iar a pune în discuţie graniţele stabilite de aceste Tratate ar reprezenta punerea în discuţie a multor graniţe actuale, printre care şi cele ale României. Dar nu este vorba, nici de departe, despre vreo intenţie de redesenare a graniţelor României.

    Putin afirma ca o axiomă a politicii internaţionale de azi respingerea oricărei încercări de a pune în discuţie graniţele stabilite prin Tratatele semnate după cel de Al Doilea Război Mondial. România are garantată graniţa cu Ungaria prin Tratatul de Pace de la Paris şi nu poate fi pusă sub nicio formă şi nicicând în discuţie. Este motivul pentru care semnatarul acestor rânduri se bucură să poată consemna acum şi oricând că, potrivit lui Vladimir Putin, Rusia garantează apartenenţa Ardealului la România.

    Voicu D.Rusu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE