More

    Iohannis: Nu cred că există o axă cu Cioloș și PNL

    iohannis

    Președintele Klaus Iohannis a comentat, marți, afirmația președintelui liberal, Alina Gorghiu, despre “axa reformatoare Iohannis-Cioloș-PNL” și a spus că nu crede în existența unei astfel de axe, dar subliniază că în România sunt “oameni și partide” care vor o clasă politică curată.

    “Asta cu axele… știți că sunt un pic reticent la a defini foarte ușor axe. Nu cred că există o axă, dar cu siguranță în România sunt oameni și partide care cred că în România este nevoie de o clasă politică curată, de reformarea partidelor politice. Există cu siguranță mult mai mulți oameni decât cred unii politicieni care vor să eliminăm corupția, să avem proceduri transparente clare și există ceilalți care au un discurs unii anti-justiție, unii anti-instituții, care se luptă cu justiția, care nu doresc să promoveze transparența fiindcă le strică afacerile de familie și așa mai departe”, a spus Iohannis, întrebat despre existența unei axe Iohannis-Cioloș-PNL.
    Liderul liberalilor, Alina Gorghiu, a susținut vineri că ea crede în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL.
    “E corectă și așteptată decizia lui Dacian Cioloș de a-și continua proiectele începute. Pentru PNL, ele nu sunt o noutate. Este știut că noi le-am susținut în tot acest an. Evident că trebuie să-i cunoaștem întreaga platformă, dar în măsura în care putem regăsi prioritățile PNL — o economie competitivă, o administrație modernă, sisteme de educație și sănătate în pas cu timpurile, o politică inteligentă de investiții publice și, în general, un stat cinstit cu cetățenii săi — atunci se confirmă drumul comun. E nevoie de un parteneriat solid pentru ca, după 11 decembrie, România să meargă doar înainte, iar eu cred în axa reformatoare Klaus Iohannis-Dacian Cioloș-PNL”, a scris Gorghiu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE