More

    Mascarada disputelor politice

    Cred că a devenit extrem de celebru proverbul: “Ţara arde şi baba se piaptănă”. Mă întreb şi eu, se întreabă şi alţi români, când vom intra şi noi în normalitate ? Cui folosesc disputele astea politice deşănţate şi lipsite de consistenţa interesului naţional, care creează confuzie în mintea electoratului ? România se confruntă cu atâtea şi-atâtea probleme de ordin social şi economic, iar unii se luptă pentru interesul personal al unor grupuri îndoielnice. Măi, ăştia visează „cai verzi pe pereţi” înhămaţi la căruţe pline cu „lapte şi miere”. Visează pe la toate colţurile duşmani nevăzuţi pe care-i transformă în monştrii, iar apoi ies cu ei înaintea poporului de rând. Le flutură prin pieţe şi pe posturile de televiziune ca pe nişte sperietori de ciori. Da, ce suntem noi, măi papagalilor flecari ? În naivitatea lor aceşti filfizoni încă mai cred în zilele noastre că toate „gogoşile” lor politice sunt gustate de electoratul român.

    Politicienii serioşi nu au timp şi nu se angrenează în tot felul de dispute politice speculative, regizate de trepăduşii „cruduţei” noastre Democraţii. Candidaţii serioşi se pregătesc pentru campania electorală pentru că vor să iasă în presă, în faţa acestui popor hăituit de profitori, cu programe electorale menite să rezolve o mare parte din necazurile lor. Nu prin „spectacole de stradă” o să convingeţi electoratul, stimaţi bufoni ai democraţiei! Defăimarea contracandidaţilor nu ar mai trebui să facă parte din confruntările electorale. Poate sancţiunile ar trebui să fie mult mai aspre din acest punct de vedere. Nu se mai poate ca aceşti „făuritori de iluzii” să iasă la nesfârşit în presă şi să vorbească de un contracandidat în lipsa acestuia sau să facă afirmaţii despre anumiţi lideri politici fără ca ei să se poată apăra în faţa poporului. Nu de alta, stimaţi bufoni ai democraţiei, autori ai disputelor politice, dar râd şi oamenii de la ţară de ridicolele voastre scenarii electorale.

    O mare parte dintre candidaţii actuali, care vor intra în campania electorală, cunosc cu adevărat marile probleme cu care se confruntă alegătorii. Dacă o să mergeţi prin oraşe sau sate şi o să staţi de vorbă cu oamenii din popor, cu micii întreprinzători din domeniul agriculturii, cu oamenii de afaceri autohtoni, cu pensionarii, familiile nevoiaşe veţi afla cu adevărat realităţile, cu care se confruntă oamenii din România. E nevoie doar de receptivitate în vederea inventarierii ideilor, soluţiilor şi adevărurilor spuse de oameni, pentru ca apoi să puteţi regândi, acolo în Parlamentul României, amendarea unor legi, elaborarea altora noi, care să corespundă cu adevărat nevoilor existente la talpa ţării.

    În loc să se preocupe de elaborarea unor strategii inteligente, cu care să intre în campania electorală, unii lideri se ocupă de tot felul de bârfe politice, construite din speculaţii nedrepte sau emise în necunoştinţă de cauză. Aceşti candidaţi sunt orbiţi de mirajul Puterii, de infatuarea şi de dorinţa lor acută de a-i subestima pe nedrept pe unii contracandidaţi politici. Ei au grija altor partide, dar nu se uită în „ograda” lor. Vorbesc cu nesaţ şi vehemenţă la modul cel mai negativ despre alte partide şi uită să vorbească de ce-au făcut sau ce vor să facă ei, concret, dacă vor câştiga un loc în Parlamentul României. Ei se ocupă de dispute politice deşănţate şi nicidecum inteligente, cu gândul că poate-poate vor induce în eroare alegătorii. Numai că alegătorii mai şi judecă „sclifoselile şi fâsâielile” lor politice emise în spaţiul public
    De dincolo de mormânt, parcă răsună, ca un tunet, versurile poetului tribun Adrian Păunescu: „La muncă, derbedei, că trece anul/ Şi vin ăilalţi şi-o să vă ia ciolanul/ Făceaţi pe democraţii cei cucernici/ Cristosul mamii voastre de nemernici/ Scuipaţi-vă-ntre voi cum se cuvinte/ Şi-apoi convigeţi-vă că e bine”.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE