More

    ”De’a sula-n coaste” prin Europa

    Iată că dorința Marii Britanii de a finaliza ieșirea din Uniunea Europeană a ascuțit din ce în ce mai mult ”dințișorii de lapte” ai domnilor de la Bruxelles. Un astfel de episod s-a concretizat prin faptul că liderii europeni impun companiilor aeriene precum easyJet, Ryanair şi British Airways să-şi schimbe sediul şi să vândă acţiuni naţionalilor europeni dacă doresc să continue să zboare pe rute în interiorul Europei continentale, după Brexit, informează The Guardian preluat de ”ZF BUSINESS INTERNATIONAL.

    Astfel, operatorii de transport aerian mai sus amintiți sunt obligați, ca pentru a continua să opereze pe rute de pe continentul european, să aibă un sediu pe teritoriul european, iar o majoritate a capitalului acţiunilor lor trebuie să fie deţinută de U.E. Adică spus în alți termeni: dacă vreți să ieșiți afară din casă (U.E.) va trebui să ne plătiți taxa de colonizare, dacă veți dori să străbateți spațiul aerian comunitar. În consecință unele companii aeriene din Marea Britanie au început deja să caute sedii alternative şi să găsească modalități de supraviețuire în afara U.E., fapt care ar putea încuraja Marea Britanie să răspundă cu aceiași monedă companiilor aeriene din UE, de a renunţa la investiţiile lor în Marea Britanie, cu șanse ipotetice de a-și putea căuta în timp să-şi stabilească propriile filiale britanice, titrează The Guardian. Ne întoarcem grăbiți în România, cu frica instinctivă de a nu rămâne blocați ”între spații” și aflăm de la Cornel Nistorescu, că un eveniment aproape ”tras la indigo” riscă să se întâmple și la noi. De data aceasta oficinele puterii centrale de la Bruxelles – via București unele ziare electronice de chemare la luptă proletară a protestatarilor din Piața Victoriei, au publicat vești despre scăderea publicității la Antena 3 și la România TV, cele două posturi și nu doar ele fiind taxate de diverse firme prin stoparea difuzării de publicitate , demonstranții din Piața Victoriei luând reacția firmelor respective drept un mare succes, o pedeapsă la cererea demonstranților, aplicată nemilos unor posturi anti-rezist. Adică: … închideți odată firmele celor care nu strigă ” #REZIST”.

    Avem în față două atitudini mascate – (încă) – de manipulare financiar – economică în care se folosesc tehnici de intimidare și șantaj … urmărindu-se ca scop final monopolizarea și concentrarea puterii politice din Europa în mâinile unor grupuri de interese . Unde poate duce un astfel de ”parcurs european”, în care țipătul stă în locul dialogului, în timp ce în spatele ușilor închise ni se trasează căi de dezvoltare interregională? Vom afla într-un viitor nu prea depărtat, dacă vom permite acest lucru. Și până la urmă, unde poate duce ”o banală” blocare a publicității în mediile cu o altă orientare decât cea pro – Bruxelles, în momentul în care acestea pot recurge la întocmirea de liste ale companiilor străine care operează în România și care boicotează opțiunile electorale ale românilor, ele putând bombarda publicul, cerând boicotarea acestora. Nu cumva la o petrecere a nebunilor de schimbare a regilor?!

    Valeriu Ioan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE