More

    Nu ucideți copiii nenăscuți !

    Una din marile probleme ale tinerilor este aceea legată de sexualitate. Pentru foarte multe cupluri o poveste de dragoste sinceră și nevinovată se transformă într-o adevărată dramă în momentul în care iubita rămâne însărcinată. O ploaie de reproșuri se revarsă asupra iubitului sau iubitei în momentul în care ea află de sarcina nedorită. În loc să fie o veste bună, aceasta se transformă într-o veste rea, care umbrește iubirea curată dintre cei doi îndrăgostiți. Primul gând care se naște ca un monstru în mintea îndrăgostiților este acela de a curma licărul de viață din trupul tinerei mame. Apoi, intervine „grija lumească”, îngrijorare care se regăsește într-o serie de întrebări cuprinse de sentimentul vinovăției: “Ce vor zice părinții ? Ce vor spune prietenii ? Ce va spune diriginta și colegii de clasă ?”. De multe ori, iubitul este cel care o îndeamnă pe iubită să meargă la medic pentru a avorta copilul, în cel mai fericit caz, sau la tot felul de “femei” pricepute în ale salvării de sarcină a tinerelor graviduțe. Cea de-a doua variantă este extrem de periculoasă pentru viața tinerei, care se încumetă să apeleze la astfel de „practici băbești”.

    Din unele statistici reiese că zilnic în România se înfăptuiesc aproximativ 400 de avorturi. Cifra aceasta se referă la întreruperile de sarcină realizate oficial în mediile medicale. În realitate numărul avorturilor este mult mai mare, dacă le luăm în considerare pe cele provocate neoficial. Specialiștii în domeniu afirmă că după avort foarte multe tinere sau femei sunt afectate psihic, unele ajung la suicid, iar altele nu mai pot dormi noaptea pentru că le urmăresc ca o fantomă imaginea copilului ucis prin avort. Dintr-un film documentar de specialitate, reiese cum fătul din uterul mamei încearcă să se ferească instinctiv de forcepsul medicului, care urmează să provoace avortul. Se spune că imaginile sunt dramatice, în momentul în care constați că acel copil nenăscut se zbate pentru a trăi în trupul mamei.

    Astfel de practici sunt condamnate de Biserică, dar mai ales îi face responsabili de aceste crime pe ambii părinți și întreaga familie. Tinerii îndrăgostiți trebuie să fie încurajați de familie în momentul în care se constată că a apărut o sarcină nedorită. Nu trebuie să fie condamnați de părinți. Nu trebuie să fie luați în derâdere de colegii de școală sau de servici. Oameni iresponsabili afirmă că până în patru luni sarcina poate fi întreruptă deoarece încă nu se poate vorbi de o ființă umană. Creștinii nu sunt de acord cu această afirmație și spun că din momentul concepției deja putem vorbi de o viitoare ființă umană.

    În ziua sărbătorii creștine „Bunavestire” a avut loc un marș intitulat PRO VITA, adică PENTRU VIAȚĂ, care s-a dorit a fi un protest îndreptat împotriva celor care apelează la avort pentru a scăpa de o sarcină nedorită. Acest marș îndreptat împotriva uciderii copiilor nenăscuți a avut și menirea de a conștientiza tinerii, dar și famiile acestora, pentru a nu întrerupe nicio sarcină nedorită. Lăsați copiii să trăiască în trupul mamelor, pentru că răsplata voastră va fi nemărginită după ce acești copii se vor naște în această lume. Bucuria de a deveni tată și mamă sunt incomparabile cu alte fericiri lumești. Copiii nenăscuți au dreptul la viață, iar după nașterea lor bunul Dumnezeu le trimite părinților, prin mesageri, tot felul de daruri neașteptate pentru ca aceștia să aibă tot ce este necesar pentru a supraviețui și crește armonios.

    Educația sexuală din familie, din școli și nu în ultimul rând din biserici este extrem de importantă pentru prevenirea unor sarcini nedorite, care se pot solda de multe ori cu efecte negative asupra psihicului tinerilor, iar alteori cu moartea viitoarei mame. După practicarea unui avort, procesele de conștiință sunt crunte, iar ele pot să umbrească întreaga viață a tinerei sau femeii, care și-a ucis propriul copil nenăscut.

    Multe mame renunță la o sarcină nedorită pe motiv că nu au suficienți bani pentru a mai crește încă un copil în plus. În alte țări, statul se ocupă în mod deosebit pentru a stimula natalitatea și asigură alocații bănești substanțiale pentru a contracara avorturile. Observatorii de pe la noi au avertizat în repetate rânduri că avem o populație îmbătrânită, iar adevărul e că părinții sau viitorii părinți din România nu pot asigura buna creștere a unui copil cu o alocație de 80 de lei…

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE