More

    Huiduielile pseudopoliticienilor!

    În ultima perioadă de timp, pe scena politică românească s-au cocoţat câţiva pseudopoliticieni, care „croncănesc” la fel ca nişte corbi în timpul celor mai geroase ierni. Pentru ca să dea dovadă de „înalt patriotism”, aceste personaje de basm politic ies la tribună şi dau drumul la „robinetul” logoreic, fără niciun fel de înţeles, pentru a semăna panică printre liderii partidelor politice şi simpatizanţii acestora. Culmea e că aceste „gaiţe” reprezintă partide istorice, altădată respectate de către cetăţenii acestei ţări. Prin „intervenţiile” lor demagogice nu fac altceva decât să aducă deservicii neinteligibile imaginii partidelor respective. Toate aceste discursuri politice ieftine se ascund sub „ciuperca” impresiei că receptorii, „plebea”, vor fi contaminaţi cu ideile lor demolatoare. Iarăşi şi iarăşi povestea cu drobul de sare este cât se poate de autentică.

    „Ce-o să fie?! Ce-o să fie?! O să fie-o nebunie !” – ţipă ca „din gură de şarpe” extremele politice ale României. Pe lângă aceste „avertismente”, care se pliază foarte bine pe cuvintele satirice culese din popor: “Dacă şi cu Parcă se plimbau pe-o barcă. Dacă nu era Parcă se-neca”!, pseudopoliticienii abordează în discursurile lor numai şi numai strategia partidelor concurente. Bine, bine, măi, frate, dar noi, oamenii din popor dorim să ascultăm ce doriţi să întreprindeţi şi ce perspective are partidul dumneavoastă, pentru a fi: majorate pensiile, salariile, modernizată infrastructura ţării, stimulate investiţiile, exportul, îmbunătăţite condiţiile spitaliceşti, şi câte şi mai câte…O fi secretă „reţeta” dumneavoastă?! Ei tot se întreabă şi ne întreabă de unde vor fi bani de salarii, pensii şi alte cheltuieli bugetare. Da, matale, luminosule lider, cu ce soluţii vii în faţa poporului pentru a creşte încasările la bugetul consolidat al statului? Cu niciuna ! Logoreea dumneavoastră defăimătoare este “sterilă”, răutăcioasă, şi plină de interese… De fapt, în esenţă, îi tot denigraţi pe adversarii politici aflaţi la putere, pentru a vă asigura încă de pe acum un “loc confortabil”, dacă se poate cu “priză la public”, în schema viitoarelor alegeri locale şi parlamentare. Asta este de fapt strategia pseudopoliticienilor ! Discreditarea partidelor politice agreate de majoritatea alegătorilor este ţinta aşa-zişilor “Gică Contra” şi nicidecum creşterea economică şi propăşirea ţării prin soluţii inteligente eficiente din punct de vedere economic.
    “Vai şi ioi !” auzim în spaţiul public, aproape zilnic, pe marginea legii salarizării unice. Pseudopoliticienii se întreabă invariabil: “ Da de unde vor fi bani pentru creşteri salariale ? Vai, da poate vom intra în colaps economic”. Bugetul nu este sustenabil ! Ioi, da efortul bugetar este enorm ! O să vedem noi de unde vor scoate ăştia de la Putere fonduri suplimentare !”. Nimic, nimic nu spun aceşti „băgători de seamă” despre anumite soluţii alternative pe care dumnealor le întrevăd în vederea creşterii sustenabilităţii acestor măsuri sociale îndelung aşteptate de pensionari şi salariaţi. Nimic !

    Sărmanii pseudopoliticieni stau cu „sabia lui Damocles” la cotitură şi aşteaptă să-i „execute” pe liderii politici români, care şi-au asumat această nobilă misiune de a oferi poporului o viaţă cât de cât mai bună. În urma unor venituri mai bune va creşte consumul, iar economia va ieşi din mocirla răutăcioasă a tărăgănărilor politice. Cât să mai aştepte poporul majorări de salarii şi pensii ? Nu de alta, dar se termină viaţa… iar cei mai în vârstă vor părăsi această lume cu zeci şi zeci de măsuri preventive „fluturate pe buze” de „prudenţii” pseudopoliticieni, care „nu duc lipsă de nimic”. Ia mai lăsaţi în pace „denigrarea şi spaima politică” şi amintiţi-vă de un proverb românesc celebru: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!”.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE