More

    Protestele Înţelepciunii

    În viaţa pământeană există reguli pe care trebuie să le respectăm ! Cine nu le respectă va suferi şi va plăti mai devreme sau mai târziu. Nu spun noutăţi, doar le reamintesc pe cele cunoscute de noi, oamenii, dar nu îndeajuns de analizate şi conştientizate. Nimeni nu poate fi mai presus de reguli, fie ele religioase sau juridice. Uite, că am parafrazat articolul 16, alineatul 2, din Constituţia României:”Nimeni nu este mai presus de lege”.Oricum, oricât de greu ar fi, se spune că “drumul drept e drumul cel bun”. Unii cred, alţii nu cred ! Oare, ce este mai uşor să crezi sau să nu crezi în regulile universal valabile ?, care au fost trăite şi confirmate în viaţa înaintaşilor noştri.

    Nimeni nu este fără de greşeală, dar, nu-i aşa? noi, oamenii, tindem sau ar trebui să tindem spre perfecţiune! Dacă eşti tolerant (ă ) şi cu bun simţ, unii te iau de fraier (ă ), în loc să aprecieze generozitatea şi altruismul tău! După ce se văd toleraţii “cu sacii-n căruţă” aceştia sunt orbiţi de iluzia “gloriei” lor. Unii şi-au câştigat cu greu şi omenie dreptul de a fi Domn, alţii au primit cadou acest “titlu” şi-au uitat de omenie şi “de unde au plecat!”. Dincolo de creaţie sunt cei care înţeleg, restul e aservire şi plecăciune în faţa Neadevărului.

    Când ajungi în centrul atenţiei eşti: judecat(ă), disecat(ă), torturat(ă) psihic, lăudat(ă), subestimat(ă), preamărit(ă) ş.a.m.d. Unii se pretind ceea ce nu sunt, dar ar vrea să fie ceea ce sunt alţii. Ei, cunoaşteţi zicala:”Una e să vrei, alta e să poţi!”. Neputinţa lor îi transformă în monştri. Se spune că Invidia este un păcat, iar orgoliul un monstru cu 7 capete şi, nu înţeleg, de ce este vinovat omul care-şi vede de munca şi harul lui pentru a-şi câştiga existenţa ? Unii se aseamănă foarte bine cu Caligula sau cu Nero, chiar şi in zilele noastre. “Dă-i omului putere şi-atunci ai să-l cunoşti cel mai bine”. Numai că, vezi Dumneata, rebelule, Puterea asta e ca o sabie cu două tăişuri. Dacă NU cunoşti arta mânuirii ei s-ar putea să-ţi vie ţie de hac !

    Sistemul nu are nevoie de oameni inteligenţi! Sistemul are nevoie de “bisericuţe politice” cu spirit de vendetă, formate din “lingăi” aserviţi unor gândiri paranoice. De teamă, Conştiinţele luminate adorm în casetuţa lor zilnică şi adoptă mişcarea racului, care înseamnă ”un pas înainte, doi înapoi, c-aşa-i viaţa pe la noi!”şi, uneori, cei Puternici “dau foc” Armoniei.

    Paranoia politică distruge personalitatea Democraţiei! Din răceala singurătăţii şi patimile tinereţii experienţelor de viaţă se naşte iubirea pură dăruită de bunul Dumnezeu celor înţelepţi. Nu poţi să înţelegi un om ales, cu calităţi remarcabile, dacă nu te ridici măcar cu un cap din bălăriile vieţii, pentru a-i putea descifra dimensiunea inteligenţei sale. Restu-i bârfă, invidie, prostie şi răutate!

    Denigrezi pentru că vrei să iei locul aproapelui sau să-ţi ascunzi nemerniciile îmbrăcate-n “blană de lup moralist ?” Prostia nu poate genera Invidie, dar cu siguranţă accesează Revolta oamenilor inteligenţi. Unul din protestul vehement al Înţelepciunii l-am găsit şi în cuvintele luminate: „Cel care ştie puţin vorbeşte mult, iar cel care cunoaşte multe rămâne tăcut. Primul se poartă aşa pentru că le socoteşte însemnate pe acestea puţine pe care le ştie. Celălalt tace deoarece ştie mărimea şi valoarea celor pe care nu le ştie.”- Paisie Aghioritul.

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE