More

    Creștinii ortodocși sărbătoresc azi Adormirea Maicii Domnului

    În fiecare an, la data de 15 august, creștinii ortodocși de pretutindeni sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

    20170815_095538

    Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului are multiple semnificaţii teologice şi spirituale pentru credincioşi. De altfel, însăşi icoana Adormirii Maicii Domnului arată această taină a primirii mamei în braţele lui Hristos, Fiul ei. În iconografie, lângă sicriul binecuvântat cu trupul Fecioarei se află Hristos în picioare, purtând sufletul Macii sale, ca pe un bebeluş. Acesta este gestul suprem de reciprocitate a iubirii. Cea care L-a ţinut în braţe pe Dumnezeu, acum odihneşte în braţele Fiului şi Stăpânului ei.

    Moartea Maicii Domnului înseamnă intrarea ei în iubirea infinită a Fiului ei, iar inima ei de mamă se uneşte cu inima Fiului, simţind dumnezeieşte durerile lumii şi alinându-le cu milostivirea ei. După adormire, nimeni şi nimic nu o mai pot opri pe Maica Domnului să ajute pe toţi credincioşii. Nici timpul, nici spaţiul, nici limitările umane, nu mai pot opri pe Maica Domnului să fie pretutindeni în har, mângâind pe cei îndureraţi şi inspirând Biserica Fiului ei.

    20170815_095748

    Și în municipiul Satu Mare aerul sărbătorii a putut fi simțit chiar de la primele ore, când la Catedrala Ortodoxă au început să vină credincioșii, cu mic, cu mare.

    20170815_095638

    20170815_095731

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE