More

    Două femei, înșelate de “procuror”. Ce s-a întâmplat defapt

    Tehnicile de înșelare ale hoților avansează la fel de rapid ca și tehnologia. Două femei vârstnice au fost înșelate să plătească mari sume de bani de un așa-numit “procuror”.

    bani-realitatea

    O femeie de 78 de ani din Satu Mare  a sesizat poliția  că a fost înșelată cu suma de 20.000 lei. Metoda prin care a fost determinată să dea suma de bani a constat în faptul că a fost sunată de o persoana de sex masculin, care s-a prezentat ca fiind procuror şi care i-a spus că ginerele ei a făcut un accident de maşină şi că trebuie să plătească suma de 27.000 lei. După convorbirea telefonică soţul reclamantei a coborât în faţa imobilului unde domiciliază şi a înmânat unei femei pe care nu o cunoaşte suma de 20.000 lei.

    O altă femeie de 74 de ani din Satu Mare a sesizat poliția despre faptul că a fost victima unei înșelăciuni prin aceeași metodă, fiind sunată de un bărbat care și-a declarat identitatea de procuror și care a înștiințat-o despre faptul ca fiul ei a comis un accident rutier cu victime, fapt pentru care este arestat, iar pentru soluționarea amiabilă a acestei probleme i-a fost  solicitată suma de 8 300 lei. Victima s-a prezentat la punctual de întâlnire stabilit, unde a înmânat banii unei femei pe care nu o cunoștea.

    Poliţia recomandă ca în cazul în care sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE