More

    Sătmăreanul Marcel Țenter conduce România la EUROBASKET 2017

    tenter

    Campionatul European de baschet masculin, ediția 2017, prima care programează meciuri (și) în România, începe azi. Primele partide au loc la 31 august, la Helsinki și Tel Aviv, în grupele A și B, iar la Cluj Napoca și Istanbul se va juca cu începere de la 1 septembrie.

    Site-ul oficial FIBA a publicat avancronica grupei C a EuroBasket 2017, adică grupa de la Cluj. Specialiștii FIBA au analizat fiecare echipă, cu puncte tari, puncte slabe, absențe și au numit câte un lider al celor șase formații.

    Spania, cu frații Gasol și frații Hernangomez
    Campioana en titre, Spania, are șase jucători din NBA și niciunul de la … Real Madrid. fiba.com îl nominalizează pe Pau Gasol drept lider al echipei, care este și marele superstar al grupei de la Cluj. Jucătorul de la San Antonio Spurs a ajuns la 37 de ani și va juca ultima oară la un Campionat European.

    Ceilalți cinci lideri de echipă sunt Bojan Bogdanovic (Croația), Tomas Satoransky (Cehia), Adam Hanga (Ungaria), Nikola Vucevic (Muntenegru), Vlad Moldoveanu (România).

    bojan-bogdanovic

    Unsprezece jucători din NBA, pe parchet, la Cluj
    Pau Gasol – Spania – San Antonio
    Marc Gasol – Spania – Memphis
    Ricky Rubio – Spania – Utah
    Willy Hernangomez – Spania – New York
    Juan Hernangomez – Spania – Denver
    Alex Abrines – Spania – Oklahoma
    Bojan Bogdanovic – Croația – Indiana
    Dragan Bender – Croația – Phoenix
    DarioSaric – Croația – Philadelphia
    Nikola Vucevic – Muntenegru – Orlando
    Tomas Satoransky – Cehia – Washington
    Doar Ungaria și România nu au reprezentanți în NBA, însă maghiarii se pot lăuda cu Adam Hanga, baschetbalistul care tocmai a semnat pentru FC Barcelona.

    După trei decenii
    România revine după trei decenii la un turneu final Euro. ”România este calificată ca țară organizatoare, iar această prezență la Euro poate fi șansa pe care o ai o dată în viață, atât pentru jucătorii experimentați, cât și pentru cei mai tineri”, notează jurnaliștii fiba.com, adăugând că tot ce au de făcut tricolorii este să arate cel mai bun baschet pe care-l pot juca, dar și că ”nu vor frânge foarte multe inimi dacă nu se vor califica în faza următoare”.

    pau-gasol-spania

    Sătmăreanul Marcel Țenter antrenează România
    Vlad Moldoveanu, liderul formației noastre, este campion național cu U BT Cluj, dar a semnat pentru prim-divizionara turcă Büyükçekmece Basketbol, după ce a mai evoluat în campionatul universitar american, NCAA, în Italia, Franța, Estonia și Polonia. El și Emanuel Cățe, care aparține clubului spaniol CB Sevilla, sunt singurii ”stranieri” din lotul României, ceilalți zece evoluând în Liga Națională, inclusiv timișeanul Alex Olah, proaspăt transferat de la formația belgiană Belfius Mons la U BT Cluj.

    Iar echipa României îl are ca antrenor pe sătmăreanul nostru, Marcel Țenter…HAI ROMÂNIA!

    Programul grupei de la Cluj-Napoca
    Câte trei meciuri pe zi vor avea loc vineri (1 septembrie), sâmbătă (2 septembrie), luni (4 septembrie), marți (5 septembrie) și joi (7 septembrie). Meciurile vor începe în fiecare zi la orele 15:00, 17:45 și 20:00, iar în ultima zi, joi, 7 septembrie – la orele 14:30, 17:15 și 20:45.

    Vineri, 1 septembrie, Ungaria va juca împotriva Croației, Muntenegru va înfrunta campioana europeană Spania, iar România se va lupta cu Cehia.

    Sâmbătă, 2 septembrie, vor avea loc meciurile dintre Muntenegru – Ungaria, Cehia – Spania, iar România va înfrunta Croația, dubla medaliată cu bronz la Campionatul European.

    Luni, 4 septembrie, spectacolul va fi asigurat de Ungaria – Cehia, Muntenegru – Croația, iar campioana en-titre Spania va juca împotriva României.

    Marți, 5 septembrie, meciurile se vor disputa între Cehia – Muntenegru, Croația – Spania, iar România va întâlni Ungaria.

    Joi, 7 septembrie, lupta va continua cu Cehia – Croația, Ungaria – Spania, iar Muntenegru va juca împotriva României.

    Cele mai bune patru echipe din Grupă vor merge mai departe în Turcia, la Istanbul, unde vor avea loc optimile de finală. Finala se va desfășura în Turcia, la Istanbul, pe 17 septembrie 2017.

    FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima dată în istorie și în România și va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE