More

    Prinși cu ocaua mică. Amenzi de peste 10000 lei!

    cantarlegal-1316033112-740x360

    Biroul Român de Metrologie Legală a inițiat o acțiune de control privind asigurarea exactității, a uniformității măsurilor și legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate în piețe agroalimentare, târguri și oboare, pentru măsurări folosite în tranzacțiile comerciale pentru determinarea maselor.

    În acțiunile de control, de pe raza de competenţă a Serviciului Județean de Metrologie Legală Satu Mare, sunt implicați şi inspectori din alte Servicii Județene de Metrologie Legală din structura Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, cu sprijinul personalului Laboratorului Regional din cadrul Direcției Regionale de Metrologie Legală Cluj-Napoca, autorizat să efectueze verificări metrologice asupra mijloacelor de măsură care fac obiectul controlului, din cadrul Serviciului Județean de Metrologie Legală Satu Mare.

    Acțiunea de control se va desfășura pe perioadă nedeterminată.

    Ca urmare a desfăşurării acţiunii de control, în perioada 28 – 29 septembrie 2017, au fost controlate mai multe mijloace de măsurare şi s-au aplicat trei sancţiuni contravenționale în cuantum de 10.000,00 lei. Totodată, s-a dispus sigilarea împotriva utilizării a trei mijloace de măsurare.

    Având în vedere scumpirile ce se înregistrează la distribuitorii de carburant, în perioada imediat următoare Direcția Regională de Metrologie Legală Cluj-Napoca va iniția acțiuni de control cu testare la agenții economici care au ca obiect de activitate distribuția de carburant, în special la pompele de distribuție carburant către populație privind asigurarea exactității, a uniformității măsurilor și legalitatea mijloacelor de măsurare utilizate de acești agenți economici.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE