More

    Investiție de milioane în Țara Codrului. Livada de la Necopoi, revitalizată

    O livada uriașă din Țara Codrului, care se întinde pe peste 500 de hectare, va fi revitalizată în urma unei investiții de milioane de euro realizată de o fitmă specializată de în producerea conservelor de fruncte și legume.

    Anunțul a fost făcut primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, care a declarat că firma Arovit va investi 13 milioane de euro în exploatația pomicolă de la Necopoi.

    ”După ce v-am prezentat în ultima vreme, primele investiții majore în turism și culturi de afine, derulate de investitori privați în Comuna Homoroade, vă prezint o nouă investiție de mari dimensiuni, în sectorul pomicol. Firma AROVIT, specializată în producerea de conserve din fructe și legume, va replanta livada de meri de la Necopoi, în suprafață de 514 hectare. Lucrările de defrișare și plantare vor dura 3 ani, iar costurile investitiei se ridică la 13 milioane de euro! Mult succes, AROVIT!”, spune primarul Simion Ardelean.

    Livada de meri de la Necopoi a fost cea mai mare din județ și una dintre cele mai mari din țară. Este vorba despre o suprafață de 514 hectare, pe se vor replanta, în următorii trei ani, puieți de meri.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE