More

    Preotul Dr. Cristian Boloş merită din plin: LA MULŢI ANI!

    În ziua deschiderii noului an de învăţământ, adică 10 septembrie, l-am întâlnit în prezidiul onorat de prezenţa sa pe Dr. CRISTIAN BOLOŞ. Ne-am salutat şi mi-am arătat bucuria revederii, chiar pe un teren neutru. Întâmplarea a fost că deschiderea anului şcolar la frumoasa unitate de învăţământ “Grigore Moisil” a fost onorată de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, şi de profesoara Natalia Boloş, inspector şcolar. Mi-am dat seama că preotul Cristian Boloş este felicitat de soţia sa şi mi-am permis să mă adresez lui Cristian Boloş, în numele cititorilor ziarului şi a telespectatorilor care urmăresc NVTV, cu urările de sănătate, bucurii şi împliniri, alături de frumoasa-i familie şi de credincioşii pe care-i păstoreşte! S-ar părea că preotul Cristian Boloş, deşi tânăr, şi-a obţinut doctoratul, că a cam spus totul ce avea de spus. Nici vorbă! Cristian Boloş mai are multe de spus şi de scris, de muncit cu râvnă pentru a-i aduce pe toţi credincioşii la nivelul pretenţiilor sale, el fiind un model, un om care ştie să se dăruiască pentru oameni, să rupă o părticică din sufletul său pentru a-l dărui celor ce au nevoie de acest dar!

    Există în acest an minunat un neastâmpăr, cu dorinţa de implicare, de a fi cu viaţa şi opera sa al neamului care i-a dat şansa să devină un preot, mai mult ca oricare, şansa să scrie cărţi cu un puternic iz educativ şi şansa de a visa în limba română, pe care o mânuieşte impecabil şi pentru care ar face orice, ca nu cumva harta limbii române să devină mai mică decât harta ţării! Cristian Boloş este părtaş la mai toate evenimentele din municipiu şi judeţ, la faptele culturale, la lansări de cărţi, la activităţile Bibliotecii Judeţene, fiind respectat de toţi oamenii de cultură, apreciat de colegi, de cei care ne conduc! (Mă gândesc la conducătorii municipiului, ai judeţului şi ai Bisericii noastre Ortodoxe).

    Am fost alături de acest preot acolo unde era de pus umărul la greul de a impune rostirea românească, acolo unde era nevoie să trezim conştiinţe, de antrenat energiile, ca să rezistăm, să nu ne risipim.

    Am crezut şi cred în cuvântul său şi mai ales în faptele sale. L-am cunoscut şi prin emisiunile televizate “Glasul bisericii” iar conducătorii Bisericii noastre Ortodoxe pot fi liniştiţi că au, prin Cristian Boloş, un preot de nădejde, care prin tot ce face adună oamenii la biserică şi nu-i împrăştie. E un lucru minunat! Îl felicităm pentru felul cum colaborează cu credincioşii, care au numai cuvinte de laudă la adresa slujirii cu credinţă a lui Cristian Boloş. Acesta nu este un lucru, de ici, de colo. Mie îmi spun credincioşii şi aud nume elogiate de ei ca părintele Boloş, Marian Crainic, Vasile Perşe, Viorel Paşca . Sigur, lista ar putea continua, ştiindu-i bine pe cei cu care am realizat “Glasul bisericii.”

    Preotul Cristian Boloş şi-a asumat cu toată convingerea crucea pe care o are de dus, cruce pe care o ducem fiecare, părându-ne că una-i mai uşoară decât alta. I-am admirat verticalitatea, tenacitatea, neostoirea, înţelepciunea, încrederea în neamul românesc, credinţa în Dumnezeu, respectul pentru valorile din jurul său şi de pretutindeni. Este Cristian Boloş un luptător pentru dreptate şi adevăr. I-am citit o parte din cărţile publicate şi m-am convins că are un condei format, iar actul educativ nu lipseşte din scrierile sale. Şi din acest punct de vedere poate fi apreciat de specialişti, dar şi de cei care conduc destinele ortodoxiei în Episcopia noastră puternică, cea a Maramureşului şi Sătmarului!

    Pot spune despre Cristian Boloş că, pentru mine, este o sursă de inspiraţie credincioasă, de curaj şi raţiune. Nu ştiu de ce, dar când sunt aproape de Cristian Boloş, simt că sunt mai puternic. Aşa simt când sunt în emisiuni cu părintele protopop Marian Crainic şi… le mulţumesc! Cristian Boloş rămâne o personalitate complexă, un luptător pentru drepturile şi aspiraţiile Bisericii străbune, strigătul unui neam care s-a săturat de împilare şi care este conştient de frumuseţea şi originalitatea spiritualităţii sale. De fapt, opera sa constituie o izbucnire a etnicului nostru, a tezaurului de simţire al său, de bunul simţ care-l caracterizează. Este un om puternic al Bisericii şi în relaţie esenţială cu Cerul, cum e, de fapt, neamul românesc. Cert este că preotul Cristian Boloş este mereu cu sufletul plin de lumină şi bucurie şi acum, la ceas aniversar, omagiem pe unul dintre marii oameni de cultură şi de vibrantă trăire românească. Noi, de la NVTV şi GNV, îi aducem prinosul nostru de cinstire , de neţărmurită dragoste și îi urăm un sincer La mulţi ani!

    Teodor Curpaş

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE