More

    CSM Satu Mare, din nou în finala campionatului

    Pentru al doilea sezon consecutiv, CSM Satu Mare ajunge în finala Ligii Naționale de baschet feminin. Și, la fel ca și anul trecut, baschetba-listele noastre au trecut în semifinale de Olimpia Brașov în trei meciuri.

    Este a patra finală pe care CSM Satu Mare o dispută de la înființare, după cele din 2011, 2012 și 2018.

    Seria semifinală cu Olimpia Brașov s-a încheiat marți seara sub Tâmpa. Fetele antrenate de Miguel Lopez s-au impus cu 86-68 după un meci în care gazdele au ținut echilibrul doar în primul sfert. De fapt, elevele lui Dan Calancea au profitat în primele minute de modul relaxat în care sătmărencele au intrat pe teren. După primele zece minute însă antrenorul spaniol de la CSM și-a trezit la realitate jucătoarele, iar echipa a început să joace la adevărata valoare. Cu Denson și Baltic excelente sub coș, Amukamara și Tavic s-au completat excelent pe poziția 1, iar Lloyda , Mandache sau Orosz au completat și ele seara bună a trupei noastre. S-a încheiat Olimpia Brașov – CSM Satu Mare 68-86, pe sferturi: 26-26, 16-23, 10-17, 16-20.

    Urmează finala cu SEPSI Sfântu Gheorghe , o reeditare a duelurilor din ultimul act de anul trecut, când trupa din Covasna s-a impus cu 3-1 la general… Și sperăm noi că e timpul revanșei după finala de Cupa României pierdută nedrept la Sfântu Gheorghe de CSM Satu Mare după un meci stricat de brigada de arbitri… Alexandra Stan, Amalia Marchiș, Costin Bogdănescu. Că veni vorba de arbitri …marți, la Brașov, federația a trimis-o pe Alexandra Stan în brigadă…Probabil să testeze nervii sătmărencelor și a antrenorului Miguel Lopez…Prestația a fost la fel ca în cupă …cu multe erori (de ambele părți, de data aceasta). Erori care din fericire n-au mai oprit CSM-ul să câștige partida!


    Felicitări, CSM SATU MARE…Baftă echipei în finală!

    ”Este extrem de dificil sa emiti pretentii intr-o mansa semifinala cand te prezinti la startul celor trei jocuri cu doar opt jucatoare! Echipa din Satu Mare a fost net superioara. Mult succes oponentului in marea finala.Aveti sanse mari!”, a fost mesajul antrenorului brașovean Dan Calancea după meci.

    În vreme ce spaniolul Miguel Lopez a punctat pe pagina personală de facebook:
    ”Nu e vorba doar de rezultate, ceea ce contează este performanţa. O victorie foarte bună şi importantă, 68 până la 86 a treia victorie consecutivă în semifinale, suntem deja în finală.
    A fost un vis, acum e o realitate. Dacă un om nu știe în ce port navighează, nici un vânt nu este favorabil (Seneca).#TeamSpirit #TeamWork #Satumare”


    Au jucat:
    Olimpia Braşov: Filip – 20p, Podar – 18p, Bartee – 12p, Pesovic – 8p, Prlja – 8p, Al Ash Hab – 2p, Szmutku, Brezan, Tanacan. Antrenor: Dan Calancea.
    CSM Satu Mare: Denson – 20p, Amukamara – 16p, Lloyd – 16p, Baltic – 12p, Olah – 7p, Tavic – 7p, Mandache – 6p, Pop – 2p, Kadar, Huţanu, Pane. Antrenor: Maikel Lopez.
    Rezultatele din semifinale:
    • CSM Satu Mare – Braşov 77-59
    • Sepsi – ICIM Arad 91-64
    • CSM Satu Mare – Braşov 75-58
    • Sepsi – ICIM Arad 85-68
    • Braşov – CSM Satu Mare 68-86
    • ICIM Arad – Sepsi 46-83
    Urmează, aşadar, finala sezonului 2018-2019. Se joacă tot după sistemul 3 din 5, adică prima echipă care ajunge la trei victorii câştigă şi titlul naţional. Chiar dacă nu este deocamdată oficial, vă prezentăm un program orientativ al finalei:
    Meciul 1, 10 mai: Sepsi – CSM Satu Mare
    Meciul 2, 12 mai: Sepsi – CSM Satu Mare
    Meciul 3, 16 mai: CSM Satu Mare – Sepsi
    Meciul 4, 18 mai (dacă va fi cazul): CSM Satu Mare – Sepsi
    Meciul 5, 21 mai (dacă va fi cazul): Sepsi – CSM Satu Mare

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE