More

    Localurile, puricate de Poliția Locală

    În cursul lunii iunie, polițiștii locali sătmăreni au continua acţiunea de verificare a autorizării societăţilor comerciale de pe raza municipiului Satu Mare. Aproape 40 din cele peste 200 de localuri controilate au fost amendate. Totodată, polițiștii locali sătmăreni au mai intreprins acțiuni împotriva cerșetorilor, a călătorilor clandestini dar și a mașinilor abandonate sau parcate ilegal.

    Amenzi peste amenzi
    În urma acțiunilor de control privind verificarea autorizării societăţilor comerciale de pe raza municipiului Satu Mare, polițiștii locali sătmăreni au verificat 206 societăţi comerciale, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.500 lei.

    Tot în cadrul acestor acțiuni au fost verificați 5 comercianți de produse agroalimentare din Piața Someș, fiind aplicate două sancțiuni în valoare de 400 lei pentru ocuparea abuzivă a domeniului public cu mese. Au fost verificați 22 agenți economici cu privire la încheierea contractelor cu operatorul de salubrizare a Municipiului Satu Mare, fiind aplicate 10 sancțiuni. Totodată, în cadrul acestor acţiuni, în urma Protocolului încheiat cu U.P.F.R. (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) împreună cu inspectori din cadrul U.P.F.R., pe raza Municipiului Satu Mare au fost verificaţi un număr de 16 agenţi economici cu privire la comunicarea publică a unei opere muzicale, prin intermediul înregistrărilor sonore sau audiovizuale, fără autorizarea sau consimţământul titularului. Cu această ocazie au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni conform Legii nr.8/1996 în valoare de 3.000 lei, fiind încheiate un număr de 6 contracte U.P.F.R.

    Război total împotriva cerșetorilor și călătorilor clandestini
    Demn de remarcat este și faptul că, tot în cursul lunii iulie, polițiștii locali sătmăreni au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen. Cu această ocazie au fost depistate 31 de persoane cărora li s-au aplicat 31 sancţiuni contravenţionale.

    De asemenea, a fost organizată o acţiune în colaborare cu lucrători de la Transurban pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilet, fiind depistate şi sancţionate contravenţional 10 persoane.

    Tot în cursul lunii iunie au fost constatate patru infracţiuni (consum de etnobotanice 3, tâlhărie), persoanele suspecte au fost predate Poliției Municipiului Satu Mare, pentru continuarea cercetărilor.
    Razii pentru depistarea mașinilor abandonate

    În conformitate cu prevederile Legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, în luna iulie au fost identificate 27 vehicule, fiind aplicate somaţii. Din constatările anterioare, 14 au fost ridicate de către proprietari, iar pentru 100 de vehicule sunt în derulare procedurile legale.

    Tot în cursul lunii iulie au fost ridicate 154 de autoturisme staționate neregulamentar conform art. 143 din Regulamentul la H.G.1391/2006.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE