More

    SĂRBĂTOARE. Începe NEBUNIA. Festivalul BERII. Trei zile de DISTRACȚIE la Satu Mare

    Cea de-a doua ediție a festivalului berii artizanale ”Hops & Beats”, manifestare organizată cu scopul de a promova excelenta bere locală produsă de HB Traditional Brewery, începe astăzi și va dura trei zile. Va fi o ediție specială, cu multe surprize pentru sătmăreni. Una peste alta, vor fi trei zile de mega-distracție la Satu Mare. 

    Programul din prima seară

    Festivalul berii artizanale ”Hops & Beats” va debuta, în această seară, de la ora 16.30 cu trupa Inedit. Va urma, de la 17.30, Meszaros Amanda Nepzene.

    De la ora 18.30 pe scenă vor urca cei de la Black River Blues Band care vor anima atmosfera cu cântecele lor de rock and roll.

    Seara este dedicată numelor grele. Astfel, de la ora 20.00 trupa Iris va oferi sătmărenilor un mega-spectacol.

    La 21.30 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Berii precum și prima tombolă.

    La ora 22.00, Vița de Vie va susține un concert de zile mari, iar seara se va încheia cu DJ Leviciusz.

    Canicula vine la fix

    Meteorologii au anuțat, pentru acest final de săptămână o vreme caniculară, cu temperaturi ce vor trece frecvent de 35 de grade, asta la umbră. Ceea ce înseamnă peste 40 de grade la soare.

    În toate cele trei zile de festival vom avea parte de caniculă, fără pic de ploaie, ceea ce vine la fix pentru Festivalul berii din Satu Mare.

    Sute de butoaie de bere

    Cu ocazia festivalului berii artizanale ”Hops & Beats” vor fi instalate 30 de dozatoare, la care se va vinde bere din toate cele patru sortimente produse de fabrica sătmăreană, adică Samburger, HAB, Transylvania Amber Delight și Transylvania After Dark. Fripturile vor fi gătite pe plite electrice, astfel că va fi un festival fără fum.

    ”Ne pregătim să facem faţă. Într-un minut, dacă toate dozatoarele merg, putem umple 90 de pahare. Încercăm să nu mai fie cozi, să nu mai aştepte lumea după bere. Suntem pregătiţi cu 300 de butoaie, se vor încărca în fiecare dimineaţă, să fie proaspătă, de la sursă, iar dacă nu ajunge avem posibilitatea să mai suplimentăm”, a precizat coordonatorul evenimentului.

    În perioada 1 – 7 august, echipe ”Hops & Beats” au cutreierat toate cartierele Sătmarului împărțind tuturor celor care le-au ieșot în cale, nu mai puțin de 5.000 de tichete valorice pentru care aceștia vor primi beri gratis la locul de desfășurare a festivalului, Piața 25 Octombrie.

    Sistemul de jetoane

    Ca o noutate, în ediția din acest an este introdus sistemul de jetoane.

    ”Din acest an introducem sistemul de jetoane. Se vor putea cumpăra jetoane, cu care se va putea lua bere sau mâncare. Un jeton, adică o bere, va fi 5 lei. La alimente, la meniuri ne gândim că vor fi fripturi, iar preţurile în multiplu de 5 lei. Încercăm să oferim şi partea de alimentaţie publică la un preţ foarte accesibil. Jetoanele vor putea fi returnabile dacă nu se consumă”, a mai spus Istvan Bura Maksay.

    În weekend mai exact, vineri după amiaza şi sâmbăta dimineaţa la fabrica de bere de pe str. Şoimoşeni nr. 32 va fi deschis un magazin de unde se va putea cumpăra bere proaspătă.

    Distracție și voie bună

    Noul concept “Hops & Beats” lansat anul acesta oferă participanților nu doar o reconectare cu comunitatea și tradiția locală de bere craft ci și o experiență inedită de muzică instrumentală live pe genurile rock, jazz, pop, electronic și reggae.

    Programul va cuprinde momente atractive pentru sătmărenii de toate vârstele, organizatorii acordând o atenție specială copiilor, pentru care vor fi amenajate spații de joacă, în timp ce pe scenă vor urca nume grele ale muzicii românești, maghiare și internaționale precum Vița de Vie, Mihail, The Mono Jacks, Nagy Fero & Beatrice, Iris și Layzee aka Mr. President.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE