More

    Tăşnadul, terorizat de hoţii din locuinţe

    locuinte

    Poliţiştii de Investigaţii Criminale din Tăşnad, în urma activităţilor desfăşurate, au reuşit identificarea şi prinderea unor infractori suspectaţi de comiterea mai multor furturi pe raza localităţii Tăşnad. Concret, în cursul lunii decembrie liniştea oraşului Tăşnad a fost tulburată de persoane necunoscute care într-o singură zi, în interval de o oră, au pătruns în trei case de unde au sustras bijuterii şi bani. Părţile păgubite au sesizat poliţiştii, care au şi luat urma indivizilor.

    Activitatea continuă a poliţiştilor a fost încununată de succes, întrucât grupul format din patru persoane, respectiv doi bărbaţi şi două femei, suspecţi de comiterea furturilor a fost identificat şi prins în cursul zilei de joi. Din anchetă a rezultat faptul că Ion I., Dida I, Amalia A şi Marius S., toţi din Craiova, la mijlocul lunii decembrie au pătruns fără drept în trei locuinţe de pe raza localităţii Tăşnad, într-un timp foarte scurt, şi profitând de faptul că proprietarii nu se aflau în locuinţe au sustras bani şi bijuterii. Grupul de suspecţi a avut acelaşi mod de operare în toate furturile comise, respectiv forţarea uşii de acces. Prejudiciul produs este de aproximativ 9.000 lei.

    După comiterea furturilor suspecţii au dispărut. Poliţiştii au stabilit că aceştia se deplasau cu un autoturism marca Opel, care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare emise de autorităţile franceze. Grupul, care era format din două cupluri, soţ – soţie şi concubin-concubină, a încercat pătrunderea în mai multe locuinţe, dar în momentul în care în locuinţă găseau persoane se adresau acestora sub pretextul că toba de eşapament a autoturismului s-a rupt, cerând bucăţi de sârmă pentru susţinerea acesteia, apoi părăseau locuinţele fără a mai sustrage bunuri.

    Suspecţii nu au reuşit să scape de această dată, poliţiştii efectuând investigaţii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora şi pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, îi cercetează pe craioveni pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE