More

    Schimbări în Consiliul Judeţean

    cozma

    Consiliul Judeţean şi-a schimbat ieri componenţa. La cererea PDL, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de ieri încetarea mandatului lui Ioan Mihalca, exclus definitiv din partid, locul acestuia fiind ocupat de Adrian Cozma. La cererea preşedintelui Adrian Ştef, de pe ordinea de zi iniţială au fost scoase trei proiecte de hotărâre ce vizau înfiinţarea unui centru social pentru victimele abuzurilor în fosta casă de copii din Căuaş. Ordinea de zi a fost completată cu alte patru proiecte de hotărâre.

    Schimbare la democrat-liberali
    La începutul şedinţei, consilierul judeţean Ioan Mihalca a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind încetarea mandatului său. Acesta a declarat că a fost exclus abuziv din PDL, printr-o decizie definitivă luată la nivelul conducerii centrale a partidului, dar a atacat decizia de excludere la Tribunalul Satu Mare. “Nu e cazul de atâta grabă, să aşteptăm să decidă instanţa”, a spus Mihalca. Vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că ordinea de zi a fost făcută în urma solicitării PDL Satu Mare, adăugând că, în calitate de preşedinte al PSD Satu Mare, nu încurajează astfel de practici. Consilierul democrat-liberal Radu Giurcă a afirmat că ordinea de zi e corectă, Mihalca fiind exclus din PDL, iar dacă instanţa îi va da dreptate hotărârea va fi revocată. În cele din urmă, ordinea de zi a fost aprobată, chiar dacă Mihalca a votat împotrivă.

    Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului lui Ioan Mihalca a fost aprobat de toţi consilierii judeţeni. Preşedintele Ştef şi vicepreşedintele Mircea Govor i-au mulţumit acestuia pentru buna colaborare. Mihalca a promis că va reveni cu hotărârea Tribunalului Satu Mare în Consiliul Judeţean, după care a părăsit sala de şedinţă. În locul său a fost validat avocatul Adrian Cozma, care a depus apoi jurământul de credinţă.

    Finalizarea Luna Şes, o prioritate
    Consilierii judeţeni au mai aprobat alocarea unor sume de bani pentru comune. Este vorba de comunele care s-au implicat în împădurirea fostelor gropi de gunoi neecologice, într-un program implementat în colaborare cu Agenţia de Protecţie a Mediului. Fiecare comună implicată a primit în jur de 1.000 de lei pentru achiziţionarea de puieţi de stejar. Consilierii judeţeni au mai aprobat încheierea unei tranzacţii judiciare cu societatea Acomin SA în vederea stingerii a două dosare aflate pe rolul instanţei. Preşedintele Adrian Ştef a arătat că actuala conducere a Consiliului Judeţean are intenţia de a finaliza proiectul Luna Şes, “indiferent cine ce vorbeşte”, adăugând că s-au căutat soluţii nu doar pentru achitarea datoriilor, ci şi pentru găsirea surselor de finanţare. De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea unui centru de informare turistică, care îşi va desfăşura activitatea la Muzeul de Artă.

    Consilierul judeţean Virgil Enătescu a cerut înfiinţarea unei Secţii de neuropsihiatrie pentru copiii şi tinerii asistaţi de DGASPC. Observaţiile consilierului Alexandru Panea privind stadiul lucrărilor de la Luna Şes au fost catalogate drept penibile de către preşedintel Ştef. “Au fost angajamente de finanţare şi pe vremea PDL, însă Guvernul Ponta a fost cel care a alocat bani, prin PNDL, pentru realizarea drumului de acces”, a adăugat Ştef.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE