More

    Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

    Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, miercuri, pentru MEDIAFAX, faptul că şi-a prezentat demisia din PNL, menţionând că în cursul dimineţii i-a telefonat preşedintelui PNL, Crin Antonescu, “să accepte reluarea discuţiilor cu premierul, în sensul continuării USL”, răspunsul acestuia fiind negativ. El a precizat că a avut o discuţie în cursul dimineţii cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, legat de continuarea negocierilor din USL pentru a se ajunge la un comun acord. “De dimineaţă i-am dat un telefon (preşedintelui PNL, Crin Antonescu – n.r.) în sensul celor declarate, să accepte reluarea discuţiilor cu primul ministru, în sensul continuării USL. Răspunsul său a fost unul negativ”, a spus Tăriceanu. Călin Popescu Tăriceanu a menţionat că nu a mai discutat cu Antonescu despre intenţia sa de a demisiona din partid.

    Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia, miercuri, din organizaţia PNL Sector 1, a declarat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Cristina Pocora. Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL. El a deţinut funcţia de preşedinte al PNL între februarie 2005 şi martie 2009. De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005. În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992
    secretar executiv al PNL.

    Călin Popescu Tăriceanu, alături de Cristian David, Radu Stroe şi Ioan Ghise, s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegaţia Permanentă a PNL.

    Fostul preşedinte al PNL a fost marţi la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL. Înaintea acestei discuţii, într-o conferinţă de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marţi şi să revină în USL, el precizând că miercuri dimineaţă a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că doreşte continuarea USL “în actuala formulă”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE