More

    Prea mici pentru Arad

    DSC_0014

    Altădată un derby strâns între CSM Satu Mare și ICIM Arad, întâlnirea de aseară dintre cele două formații a consemnat o victorie clară a oaspetelor de la Arad, scor 90-69.

    Cu un lot valoric mult peste ce dispune acum staff-ul tehnic sătmărean, elevele portughezului Jose Araujo au dominat întâlnirea de la un capăt la altul. Dacă în primele două sferturi baschetbalistele de la CSM au marcat câte 16 puncte pe sfert, oaspetele au reușit câte 25, respectiv 30, scorul la pauză fiind 55-32 în favoarea echipei vizitatoare. Din păcate, după ratările din primul sfert a apărut o ușoară lipsă de concentrare în tabăra formației sătmărene, câteva ratări în tabăra noastră au făcut ca arădencele să joace fără presiune, iar în prima parte reușind să obțină patru coșuri cu fault. Cu două faulturi tehnice, Engelman de la ICIM a fost eliminată.

    În partea a doua tot oaspetele au condus ostilitățile. ICIM s-a impus și în sfertul trei cu 20-15, pe tabelă 75-47. În ultima parte arădencele nu au mai forțat, elevele lui Eleș au marcat mai mult, reușind să câștige ultima parte cu 22-15. Chiar dacă în teren s-au aflat la un moment dat junioarele Nește și Moldoveanu, care evoluează din ce în ce mai bine. Așadar am văzut un CSM care a jucat dezinvolt și un ICIM cu un lot valoros, care s-a impus fără să forțeze prea mult.

    “Era clar că Aradul va câștiga această partidă. Însă nu cred că am evoluat rău, în primul rând mă bucur că fetele nu s-au accidentat pentru partida care contează pentru noi, cea de la Cluj. Am încercat să le dau credit și junioarelor, pe final și acestea au jucat curajos”, a spus după meci Petru Eleș.

    Pentru CSM au evoluat: Andreea Orosz 18 puncte, Eniko Laza 17, Caila Desroches 12, Wampler 9, Bianca Voica 6, Cristiana Cutaș 4, Diana Moldoveanu 2, Kortni Jones 1, Mihaela Adi, Monica Ivan, Anita Nagy și Andra Nește. Pentru gruparea sătmăreană urmează sâmbătă o nouă confruntare, la Cluj, cu Universitatea pregătită de Florin Covaciu, de la ora 13.00.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE